Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Kvůli hádce rodičů na Brněnsku zemřelo měsíční miminko. Otci hrozí dvacet let vězení

Krajský soud v Brně se dnes začal zabývat případem úmrtí měsíčního dítěte, které zemřelo po konfliktu mezi partnery po pádu na zem v Pohořelicích na Brněnsku. Státní zástupce viní z úmrtí otce dítěte, muži za vraždu s rozmyslem hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Jednání soudu je neveřejné, vypovídají svědci.

Událost se stala ve druhé polovině ledna. Policie případ původně vyšetřovala jako usmrcení z nedbalosti, muž ve věku kolem pětatřiceti let je obžalovaný z vraždy a dlouhodobého týrání. Některá média tehdy uvedla, že dítě zemřelo po pádu z prvního patra.

Dítě zemřelo pádem na tvrdou podložku, podle obžaloby ho otec pustil schválně

„Podstatou věci je usmrcení dítěte, které mělo jeden měsíc, při vzájemném konfliktu mezi partnery a dalšími členy rodiny. Další skutek je spatřován v týrání družky pana obviněného. Dítě zemřelo pádem na tvrdou podložku," řekl novinářům před zahájením hlavního líčení žalobce Milan Richter.

Dodal, že v hádce mezi partnery šlo o obavu, kdo bude dítě vychovávat, kdo je bude mít u sebe. Podle obžaloby otec dítě upustil úmyslně. „To je ale to, co bude předmětem dokazování a asi největšího sporu, jestli k tomu upuštění došlo úmyslně, ať už formou přímého nebo eventuálního úmyslu anebo jestli to bylo jenom nedbalostně," uvedl státní zástupce.

Předsedkyně senátu Jaroslava Bartošová veřejnost z jednání vyloučila. Muž je ve vazbě, k soudu jej přivedla eskorta. Hlavní líčení by ještě dnes končit nemělo, další termín je vypsán na 8. prosince.

Otci hrozí až dvacet let za mřížemi

Událost se stala v neděli 26. ledna večer. Mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová následující den uvedla, že záchranáři předávali dítě v kritickém stavu do nemocnice. Policie pak potvrdila úmrtí.

Muži hrozí za vraždu s rozmyslem až 20 let vězení, případně výjimečný trest, jímž může být v krajním případě i doživotí. Doživotní trest se ale ukládá jen ve výjimečných případech.

Krajský soud v Brně trest doživotí naposledy uložil v červenci 2016 Kevinu Dahlgrenovi, který zavraždil čtyři lidi. Druhý nejvyšší je třicetiletý trest, i ten se ukládá výjimečně. Krajský soud naposledy letos v červnu poslal na 30 let do vězení Antonína Štauberta za dvojnásobnou vraždu v Břeclavi.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Pohořelice, spor, miminko, úmrtí, soud, vězení, otec, věznice, Brněnsko, vražda, Krajský soud v Brně, Milan Richter, Kevin Dahlgren

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nitra Maxov

Hrozí mu 20 let... Jsem zvědavý kolik dostane skutečně.

Sobota, 28. listopadu 2020, 07:56Odpovědět

Alla Shoh

Nikito, v žádném případě jsem nezlehčovala, co se stalo. Jen jsem chtěla upozornit, jak je jednoduché ze strany autora článku používat nepravdu a manipulaci. Pokud o něčem píšu, tak zjistit si informaci a pak si to po sobě přečíst, než to pustím. Sebekontrolu patrně Drbna nepožívá.

Čtvrtek, 26. listopadu 2020, 08:47Odpovědět

Nikita Radanovicz

Je úplně jedno kolik miminku bylo. Podstatné je, že stále bylo plně bezbranné proti takové sfini. Kdo kdy měl své děti rád, tak moc dobře ví. Je mi bobka moc líto. Takové zprávy ve mně vždy budí nesmírnou lítost a vztek. Pověsit za gule do průvanu a postupně a pomalu vyvrhnou.

Čtvrtek, 26. listopadu 2020, 08:16Odpovědět

Zuzana Kubesova

Zvláštní miminko měsíční nebo 12 měsíční. Chudáček malý

Středa, 25. listopadu 2020, 19:01Odpovědět

Alla Shoh

Roční nebo měsíční, máte v tom hokej!

Středa, 25. listopadu 2020, 14:20Odpovědět

Kvůli hádce rodičů na Brněnsku zemřelo měsíční miminko. Otci hrozí dvacet let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.