Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dvě mladé slečny pomohly chytit dealera drog. V parku jim vnucoval LSD

Dvě mladé dívky se procházely po parku, když se k nim náhle přidal muž, který jim začal nabízet LSD. Obě dívky nabídku razantně odmítly a přivolaly na drzého dealera policii. Ta ho chytila ještě s drogou v ruce, před setkáním s dívkami se mu už podařilo většinu drogy pořízené v zahraničí prodat.

Dvě nezletilé dívky dostaly pochvalu od policie. Koncem října je v městském parku oslovil mladík, který jim nabízel LSD. Drogy prý krátce před setkáním pořídil v zahraničí a z větší části už se mu je na ulici dokonce podařilo s celkem slušným ziskem rozprodat. Díky duchapřítomným slečnám ale nad hamižným dealerem nakonec spadla klec. 

Odvážné dívky nechtěnou nabídku nekompromisně odmítly a podivný rozhovor ohlásily na policii. Ta ihned na místo přijela a drzého muže ještě s drogou okamžitě zadržela kvůli podezření ze spáchání trestného činu. Mladému muži teď hrozí  až pět let za mřížemi. 

„Upozorňujeme, že v těchto drogách spočívá nemalé nebezpečí, mohou totiž významným způsobem negativně ovlivnit lidskou psychiku. Při opakovaném užívání se navíc mohou dokonce objevit i různá psychická onemocnění. Mezi ty pak můžeme zařadit nejrůznější psychózy, halucinace či dokonce i schizofrenii. Nezapomeňte. Jakákoliv závislost znamená konec svobody. Buďte silní a řekněte drogám ne.“ upozorňuje mluvčí policie Petr Vala. 

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky drogy, policie, kyjov, lsd, droga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Novotný

To je 50 let starý článek? LSD rozhodně neznamená konec svobody. To platí u cigaret, alkoholu, ale ne u LSD. Určitě není bez rizik, ale na LSD nelze vybudovat závislost, nejedná se o toxickou ani návykovou látku. LSD dokáže léčit a pomáhat. Pan mluvčí policie by si měl o tom něco zjistit. Největší nebezpečí LSD spočívá v tom, že je ilegální a uživatelé se musí skrývat a kupovat látky z neznámých zdrojů. A další aspekt nebezpečí spočívá v tom, že když člověk LSD zkusí a zjistí, že to není nebezpečná ani návyková droga a že mu všichni o drogách lhali, přestává mít důvěru ve společnost a navíc i tendence zkoušet i jiné drogy, které už nebezpečné jsou a ty mu ublíží. Média by měla lidi informovat a ne psát takové hlouposti, jak z dob totality.

Úterý, 17. listopadu 2020, 20:35Odpovědět

Vojtěch Cink

Mluvčí policie asi nebyl úplně při smyslech: neexistuje žádný důkaz o negativním ovlivnění psychiky, právě naopak, existují na to tvrdá data z velkých populačních studií. LSD a další psychedelika se používají v experimentální léčbě psychiatrických onemocnění jako deprese, úzkosti, PTSD a závislosti. Prevalence rozvoje psychotických onemocnění je u uživatelů psychedelik nižší než v běžné populaci. Vznik závislosti na LSD je nemožný a to biochemicky i behaviorálně a opět zdůrazňuji - LSD se již desetiletí experimentálně používá naopak k léčbě závislostí. U těžce predisponovaných jedinců může dojít k rozvoji tzv. toxické psychózy, ale po užití LSD je naprosto raritní.

Sobota, 14. listopadu 2020, 16:57Odpovědět

Jan Borovec

Tak to je jak clanek z Bravicka....????????

Sobota, 14. listopadu 2020, 09:21Odpovědět

Dvě mladé slečny pomohly chytit dealera drog. V parku jim vnucoval LSD  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.