Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté podezřívají řidiče kamionu z převaděčství. Všichni migranti poputují zpátky na Slovensko

Jihomoravští policisté vyšetřují zadržení 48 uprchlíků v kamionu mířícím z Turecka do Německa. Na nelegální náklad přišli celníci minulý týden ve čtvrtek. V podvečerních hodinách kontrolovali kamion údajně vezoucí dlaždice. Místo nich se však v návěsu nacházelo několik desítek lidí.

Podle policejního mluvčího Pavla Švába policisté zjišťují, jakou roli hráli v celé operaci turečtí řidiči. „Jihomoravští cizinečtí policisté vedou s oběma řidiči kamionu úkony trestní řízení pro trestný čin organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice," prohlásil Šváb.

Podle něj čeká všech 47 mužů a jednu ženu z přívěsu cesta zpátky na Slovensko, odkud v kamionu přijeli. Pokud někdo z nich zažádal o azyl v jiné zemi, zamíří tam. Uprchlíci měl namířeno především do Německa nebo Nizozemska. 

„Poděkování patří Fakultní nemocnici Brno, která zajistila provedení testů na COVID 19 u všech migrantů. V tomto případě byly negativní, ale je poměrně časté, že jsou migranti testováni s pozitivním výsledkem," dodal Šváb.

Celníci chytili na poli u hranic se Slovenskem tři nelegální migranty

Jihomoravští celníci si v úterý při odjezdu z obědové přestávky všimli tří mužů, kteří běželi po poli u Lanžhota. Vzhledem k tomu, že v minulosti v těchto místech již několikrát zadrželi uprchlíky bez dokladů, vydali se osoby zkontrolovat....

Celníci na jihu Moravy migranty zadrželi i v minulých měsících, šlo ale vždy o pár lidí. Naposledy koncem října poblíž hranice se Slovenskem zadrželi na polní cestě tři běžence. Žádný z nich neměl u sebe doklad totožnosti, kvůli dalšímu prověřování je převzala policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky uprchlíci, d2, sýrie, kamion, převaděčství, zadržení, Slovensko, Německo, Pavel Šváb, Turecko, Celní správa České republiky, Nizozemsko, Policie České republiky, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté podezřívají řidiče kamionu z převaděčství. Všichni migranti poputují zpátky na Slovensko  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.