Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rodina pohřešuje obžalovaného v kauze Stoka. Brněnský politik Jiří Hos je nezvěstný už několik dní

V policejní databázi pátrání po osobách se tento týden objevil i zastupitel brněnského severu a jeden z aktérů korupční kauzy Stoka, vlivný brněnský podnikatel Jiří Hos. Podle informací serveru Aktuálně.cz Hose rodina pohřešuje od úterý. Policisté se k případu odmítají blíže vyjadřovat.

Jiří Hos je jedním z obviněných v korupční kauze Stoka, která se týká manipulování veřejných zakázek na brněnském středu. Hosovi hrozí až devět let vězení. Státní zástupce dozorující kauzu Stoka Radek Mezlík je z jeho zmizení zaskočený a doufá, že se brzy vysvětlí. Hos přitom není jedním z ústředních aktérů kauzy, podle Mezlíka proti Hosovi existují důkazy především v podobě výpovědi jednoho z obviněných spolupracujících. Hos veškerá nařčení tvrdě odmítal.

Hos byl naposled u rodiny v pondělí večer. Redakci Akutálně.cz se podařilo kontaktovat Hosovu partnerku. „Nahlásila jsem to já z obavy o jeho život. Od pondělních 14 hodin není dostupný na žádném svém telefonu. Ten den v půl desáté odešel z domu. Nebyl na něm patrný žádný problém, jestli se to dá v tom stresu říct. Od té doby se neozval," uvedla serveru Aktuáně.

Jiří Hos je bývalým místarostarostou městské části Brno - sever za ODS. V současnosti je na brněnském severu zastupitelem. Hos je také významným brněnským podnikatelem. V roce 2008 Hosem spoluvlastněná firma Brno New Station Development získala za neprůhledných okolností na 40 let do pronájmu budovu hlavního nádraží v Brně. Podle Aktuálně.cz se však Hos dostal v posledních letech do finančních potíží a dliží věřitelům desítky milionů korun.

Švachula opět na svobodě. Brněnský soud propustil z vazby bývalého politika stíhaného za korupci

Krajský soud v Brně dnes znovu rozhodl o propuštění z vazby politika hnutí ANO Jiřího Švachuly, který je souzený v případu rozsáhlé korupce na radnici Brno-střed. Bývalý místostarosta a radní, který řady ANO opustil, se dostane na svobodu, státní...

Hosovo zmizení přišlo ve stejném týdnu, ve kterém brněnský soud propustil po 20 měsících na svobodu hlavního aktéra korupční kauzy Stoka, bývalého místostarostu brněnského středu Jiřího Švachulu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR, Jan Luxík

Štítky jiří hos, pátrání, pohřešování, Aktuálně.cz, Radek Mezlík, Brno, Jiří Švachula, ODS, Brno new station development a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodina pohřešuje obžalovaného v kauze Stoka. Brněnský politik Jiří Hos je nezvěstný už několik dní  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.