Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Zloděj ukradl v Brně auto dovážkové služby. Kurýr ho doběhl a za jízdy naskočil do auta

Jen malou chvíli zůstalo zásilkové auto bez dozoru. Během okamžiku se podařilo neznámému muži v pondělí na ulici Gorkého v Brně zmocnit vozidla v průběhu toho, co kurýr předával poštu zákazníkovi. Pachatel neměl s krádeží auta moc práce, kurýr jej totiž nechal odemčené a nastartované.

Muž si jízdu kradeným zásilkovým vozidlem užíval něco málo přes hodinu, poté z důvodu ne příliš vhodně zvolené trasy musel auto odstavit. „Opouštěné auto nalezli policisté s defektem kola, uvízlé v bahně na lesní cestě, v údolí u Bílovic nad Svitavou. Z dodávky byly odcizeny také některé doručované zásilky, takže škoda převyšující třicet tisíc korun zřejmě nebude konečná,“ uvedl mluvčí strážníků David Chaloupka. 

Tato příhoda se v Brně ovšem nestala poprvé, podobný případ se dokonce nestal zas tak dávno. Ke krádeži zásilkového vozidla došlo 16. října v Pekařské ulici v Brně. I zde pachatel využil příležitosti a obsadil nastartovaný vůz. Následně s ním odjel směrem na Mendlovo Náměstí, kde musel zastavit na světelné křižovatce na červenou, kdy ho stihl doběhnout sám kurýr a pokusil se nastoupit do vozidla dveřmi spolujezdce. Zloděj se ovšem i přes červenou na semaforu, s ukradeným vozidlem prudce rozjel, a tím způsobil pád kurýra, kterému tím způsobil lehké zranění. 

FOTO: Zloděj ukradl kurýrovi v Brně dodávku plnou zásilek a řádil s ní po bílovických lesích

Jen pár vteřin stačilo pohotovému zlodějíčkovi, aby ukradl kurýrovi v centru Brna auto plné zásilek. S ukradenou dodávkou si pak užíval zhruba hodinu, poté totiž zabořil na lesní cestě, vzal pár balíků a nohy na ramena. Po zloději nyní pátrají...

I zde policisté později našli vozidlo opuštěné, a to odstavené v městské části Brno Pisárky.  Z auta pachatel odcizil finanční hotovost a také několik doručovaných zásilek, celkem způsobil škodu převyšující šestnáct tisíc korun. „Krátce před újezdem vozidla v ulici Pekařská, zachytili v jeho blízkosti kamery mladého muže v modré bundě se sportovní taškou. Pokud jej poznáváte, dejte nám to vědět na lince 158,“ vyzývá Chaloupka veřejnost k identifikaci muže. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kurýr, Brno, krádež, pekařská, auto, Bílovice nad Svitavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zloděj ukradl v Brně auto dovážkové služby. Kurýr ho doběhl a za jízdy naskočil do auta  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.