Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Policisté rozdávají pokuty za nenošení roušek v MHD, na zastávkách či nádraží

Povinně nosit roušku musí lidé nejen ve vnitřních prostorách, ale i ve vozech MDH nebo ve vlacích. Policisté se zaměřili i na lidi na zastávkách nebo na nádraží. Rozdali už desítky pokut.

Že je povinné nosit roušky už i v dopravních prostředcích, často cestující zapomínají. Při včerejčích kontrolách policisté nachytali přes dvě stovky hříšníků a zapomnětlivců. Krom chybějících roušek policisté zaregistrovali také skupinky i jednotlivce popíjející alkohol na veřejnosti, což je nyní taktéž problém. Teď jim hrozí až několikatisícové pokuty. Na rozdíl od dřívějších kontrol restaurací ale nezjistili žádné závažnější pochybení. 

Během jedné z kontrol poblíž brněnského hlavního nádražní strážci zákona narazili na veselou skupinku mužů. Ti zde čile popíjeli alkohol, jenomže po spatření hlídky se snažili z místa pohotově zmizet. Důvod jejich překotného úprku byl nasnadě. Na jednoho z nich totiž soudce vydal příkaz k zatčení, nakonec tak s pouty na rukou skončil na policejní stanici." popsal mluvčí policie Petr Vala.

Jihomoravští policisté doposud nošení roušek kontrolovali uvnitř vozů hromadné dopravy, nově se ale zaměřili i na lidi bez roušek na zastávkách, vlakových stanicích a nádražích. Už během dneška rozdali desítky pokut. 

Další intenzivní kontroly budou probíhat večer, dohlížet při nich budeme především na dodržení zavírací doby provozoven s výdejním okénkem po dvacáté hodině. Při kontrolách se nezaměřujeme jen na střed Brna, do opatření jsou zapojeny policejní oddělení na území celého Jihomoravského kraje." doplnil mluvčí policie David Chaloupka.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pčr

Štítky rouška, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pseudonymous Georgevič

Jako vždy: Bez takové "pomoci" by nám bylo lépe. Fízlové a felčaři (hanba!) odčerpají ze systému tolik peněz, že se nelze divit bídě, ve které žijeme.. škoda, že většina populace ani netuší, že slušným lidem nepomáhají, jen grázlům před spravedlností, felčar to samé -zabije mnohem víc lidí, než nemoci a to na ně musíme pod pohrůžkou zabavení majetku platit výpalné, a oni za to jen srát se do slušných lidí... přípo před fízlárnou si můžete od čmouda koupit fet z afgánu, nebo dostat bytelně přes hubu a pomoci se nedostane... leda jim budou pomáhat proti vám, pokud byste měl náhodou navrch.. státní zaměstnanec je větší zločinec,než ofiko zločinec..

Pátek, 16. října 2020, 09:12Odpovědět

Alois Cerveny

Lidi, hlavně nic neplatit, nebrat složenku (to je stejné, jako by jste zaplatili), vyžadovat správní řízení a nechat se zastrašit

Pátek, 16. října 2020, 08:02Odpovědět

Petr Dvořák

Názory odborníků na nošení roušek se liší, nikdo z těch, co jsou v oboru větší či menší kapacity, nemůže s určitostí říct, zda jsou účinné nebo ne. Za sebe můžu říct, že když už mně někdo funí za krk, tak jsem radši, když je v "blbému hadru", jak poznamenala týraná expertka Lucie Pawelková. Rambovi bych doporučil napřed dokončit aspoň pátou třídu, než nás začne oblažovat svými názory.

Pátek, 16. října 2020, 05:03Odpovědět

Johny Rambo

jj skoro věichny jsou poslušni ovce ale pravda se skriva uplně někde jinde covid tu byl už od listopadu minuleho roku ale to nikdo nerešil a že to je vše z manipolovano mediema a všichny jim to žerou jak slepice flus . je to jen byznis a i sami policajti nejsou rozumni a lezou babišovy a prymulovy akorat tak doprdele ad řeknou kolik lidi přesně po pitvě zemřelo na COVID to vam nikdo neřekně i ty čisla sami lžou že je tolik nakaženi atd. nasrat vam všem do huby

Pátek, 16. října 2020, 02:56Odpovědět

Lucie Pavelkova

je neuvěřitelné,co se dnes děje.Proč se šikanují lidi kvůli blbému hadru,který lidem více škodí a ubližuje jim na zdraví než nějaký rádoby covid,z čehož se tyranie lidi nic jiného.Nechápu proč si lidé tím hadrem nechají dobrovolně ničit své zdaví a ještě podporují sankce proti lidem,kteří to nenosí,naprosto nepochopitelne.

Čtvrtek, 15. října 2020, 22:29Odpovědět

VIDEO: Policisté rozdávají pokuty za nenošení roušek v MHD, na zastávkách či nádraží  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.