Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči museli vytáhnout muže z bahna a koně z bazénu

Páteční větrný den si museli vyrazit k vodě hasiči z jihomoravského kraje. Do bláta ve vypuštěném rybníce totiž až po prsa zapadl muž a nemohl se dostat ven. Zchladit se nejspíš rozhodl i kůň ve Vysokých Popovicích. Toho z bazénu museli hasiči vytáhnout pomocí jeřábu.

Hasiči Jihomoravského kraje měli v pátek plné ruce práce. Na Vyškovsku se muži nedopatřením povedlo okolo poledne zapadnout až po prsa do bahna ve vypuštěném rybníku Kačenec na Rostěnickém potoce. Zapadl tak hluboko, že ho bahno úplně pohltilo a on se nemohl hnout z místa. Hasiči ho proto museli přivázat na lano a ve dvou ho vytáhnout břeh. Po očištění a oplchnutí vodou si ho k ošetření převzali záchranáří. 

Ani zvířata se v pátek úplně nevyhnula ohrožení na životě. Ve Vysokých Popovicích spadl do bazénu kůň. Hasiči proto museli přivolat z brněnské stanice na Lidické jeřáb a odčerpat studenou vodu z bazénu. I tak ale bylo zvíře podchlazené, hasiči ho proto obalili do termodeky a vyčkali, dokud jeřáb nepřijede a koně z bazénu nezachrání. 

„Následně jsme ho pomocí záchranné sítě a jeřábu vyprostili a předali majiteli. Koník tak po úspěšné záchranné akci, která trvala 80 minut, spokojeně a bez zranění odkráčel do stáje. Na záchranu koně jsme vyrazili i před desátou hodinou dopolední.“ popsal událost mluvčí hasičů David Jirouš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JmK

Štítky hasiči, jmk, bahno, kůň, bazén, Vyškovsko, jeřáb, Jihomoravský kraj, okres Vyškov, ňadra, rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči museli vytáhnout muže z bahna a koně z bazénu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.