Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šmejdi opět využili příležitosti. Podomní prodejce vnutil seniorce pokrývky a polštáře za 12 tisíc

Takzvaní Šmejdi se znova objevili v Jihomoravském kraji. Podomní prodejce se starší paní vnutil do domu s nabídkou předražených pokrývek a polštářů, tvrdil jí dokonce že část ceny uhradí její ošetřující lékařka. Policie případ vyšetřuje a varuje před podobnými podvodníky.

Břeclavští kriminalisté prověřují podezření z podvodu, ke kterému mělo dojít včera v Podivíně. Starší paní tady prý navštívil podomní prodejce, který jí nabízel pokrývky a polštáře. Tvrdil jí, že cena čtyř sad je mnohonásobně vyšší než má v nabídce, větší část ceny ale seniorce údajně uhradí její ošetřující lékařka jako sponzorský dar.

Seniorka historce bezelstně uvěřila a neznámému muži zaplatila téměř dvanáct tisíc korun. Svůj nákup ale chtěla stvrdit dokladem o zaplacení, muž odešel s tím, že pro něj musí zajít, do domu se však už nevrátil.

Podvodníci nejčastěji cílí právě na starší lidi, u kterých využívají jejich důvěřivosti, touhy po kontaktu a často pak k obchodu zneužívají také nátlaku. Policie varuje před tím, aby senioři do svých domovů pouštěli neznámé lidi.

Ve starších lidech také budí důvěru to, že návštěvník zná např. jméno jejich ošetřujícího lékaře, někdy i příbuzných. To však jsou informace, které není obtížné zjistit. Není to známka toho, že je takový člověk důvěryhodný. Ani slušné chování, pěkný zevnějšek či vystupování." upřesnila mluvčí policie Alice Musilová.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky šmejdi, senioři, podvodník, policie, jmk, polštář, Jihomoravský kraj, Podivín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šmejdi opět využili příležitosti. Podomní prodejce vnutil seniorce pokrývky a polštáře za 12 tisíc  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.