Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Milovnice adrenalinu se chtěla proletět na lanovce, poraněnou ji museli sundat hasiči

Milovnice adrenalinových sportů se vydala do lanového centra, aby si užila let na místní lanovce. Její zážitek se ale pokazil ve chvíli, kdy si v desetimetrové výšce poranila nohu a nemohla dolů. Ke zraněné ženě museli vyjet nejen záchranáři, ale i hasiči s výškovou technikou.

Na výlet do výšin určitě dlouho nezapomene žena, která se vydala do veselského lanového centra. Poté, co se chystala sjet deset metrů vysokou lanovku, si ošklivě poranila nohu a nemohla dolů. 

Na pomoc jí proto přispěchali veselští hasiči, kteří si na záchranu přizvali i výškovou techniku z nedalekého Uherského Hradiště. Jakmile se k nebožačce dostali, ihned se pustili do záchranného manévru, aby poraněnou horolezkyni mohli převzít do své péče záchranáři. 

„Poraněnou nohu hasiči znehybnili pomocí vakuové fixační dlahy. Po té ji sundali v nosítkách pomocí výškové techniky a předali záchranářům k dalšímu ošetření.“ popsal události mluvčí hasičů jihomoravského kraje Petr Příkaský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hzs jmk

Štítky veselí nad moravou, jmk, hasiči, záchranáři, lanové centrum, lanová dráha, technika, Uherské Hradiště, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milovnice adrenalinu se chtěla proletět na lanovce, poraněnou ji museli sundat hasiči  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.