Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Inspektoři odhalili v garáži u Brna nelegální výrobnu škvarků

Inspektoři Státní veterinární správy objevili v Ostopovicích u Brna neregistrovanou výrobnu vepřového sádla a škvarků. Na místě zajistili 30 kilo syrového vepřového hřbetního sádla, 50 litrů vyškvařeného vepřového sádla a 25 kilo vepřových škvarků.

Podle mluvčího SVS Petra Vorlíčka zjistili inspektoři na místě řadu nedostatků. „Nelegální výroba uvedených produktů probíhala v hygienicky nevyhovujících podmínkách ve velmi znečištěné garáži," uvedl Vorlíček.

Surovina ani výrobky nebyly podle inspekce chráněny před kontaminací z okolního prostředí a byly skladovány v nevhodných obalech. Syrové vepřové hřbetní sádlo leželo podložené pouze igelitem na znečištěné kachlové dlažbě v garáži.  

„Kromě absence povinného schválení výrobny od krajské veterinární správy nebyl provozovatel schopen prokázat původ suroviny a neměl k dispozici identifikační označení pro hotové výrobky," dodal Vorlíček. Provozovatel už podle něj v minulosti čelil pokutám za nelegální uvádění živočišných produktů do oběhu.

Inspektoři pak veškeré suroviny na místě znehodnotili barvou a poslali k likvidaci Ve správním řízení hrozí provozovateli pokuta až do výše 500 000 Kč," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SVS

Štítky škvarky, výrobna, sádlo, Brno, Ostopovice, garáž, Státní veterinární správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Míra Martínek

wo co de , škvarky prošly takovou teplotou, že budou sichr nezávadný a sádlo jakbysmet , jasně že to není žádná výhra , ale kristepane hlavně se z toho neposrat :-)

Pondělí, 7. září 2020, 11:35Odpovědět

Pinchas Schweindreck

Lide Brna.. prober se !!! Co by jiného měla ta inspekce dělat, než kontrolovat všelijaké brněnské škvařírny sádla? A ten blud o vlastní spotřebě.. to jako v Brně myslíte, že kontrolor jen tak chodí sem a tam? Ten jde na jisto, po sledování a nebo na udání!

Sobota, 5. září 2020, 20:07Odpovědět

Alan Bittner

Tady jde o hygienu, leželo to ve špinavý garáži na zemi - ve dne po tom lezly mouchy, v noci běhaly myši, a to prase to pak prodávalo někde na farmářským trhu jako domácí.

Sobota, 5. září 2020, 17:51Odpovědět

Jiří Klíma

Takže přímo se dotyčný dopustil hrdelního zločinu dle SVS, že; uboze blbé.

Sobota, 5. září 2020, 15:29Odpovědět

Pavel Klauz

Mně přijde že tady většina diskutujících vůbec nepochopila ten článek. Tady přece nikdo nemluvil o domácí zabíjačce to si každý může dělat doma sám pro sebe. Tento výrobce škvarků to dělal ve velkém prodával to A v tom je ten problém. Nebo vy byste si někdo rádi koupili sádlo či škvarky které byly vyrobené v této špíně tomu se mi ani nechce věřit. To že pro masnou výrobu jsou určitá celkem i přísná pravidla si myslím že je jedině dobře.

Sobota, 5. září 2020, 15:23Odpovědět

jiři janda

Dal bych ty hajzly inspektory k soudu za znehodnocení potravin protože to bylo pro moji potřebu,a zeptal bych se jich jestli si ještě mohu utřit prdel sám nebo také mám žádat o povolení veterinární správu,

Sobota, 5. září 2020, 13:27Odpovědět

Josef Marek

No doufejme, že nashromáždili dost důkazů. To co objevili není nijak závratné množství. To by mohl mít pro svou potřebu. Aby místo pokuty mu nemuseli platit znehodnocené suroviny.

Sobota, 5. září 2020, 11:59Odpovědět

Karl Sacon

Podal bych na inspektory a Státní veterinární správu trestní oznámení a navíc i stížnost k nadřízenému orgánu st. správy. Ad poškozování cizí věci atd. Protože. Sádlo a škvarky si dělám výhradně pro vlastní potřebu a občas pro osoby blízké (rodina). Pokud se můj produkt dostal k někomu jinému, tak ýjimečně jako ochutnávka-pohoštění nebo dárek (popř. výměna za jeho meruňky, uzené atd., viz tzv. sousedská výpomoc). A podmínky anebo prostředí pro tzv. domácí (malo)výrobu (vlastní spotřeba) nejsou nikde definovány. To už bych nesměl doma ani grilovat ! Takže bych je hnal, opruzáky ...

Sobota, 5. září 2020, 11:56Odpovědět

David Jerabek

Nezlobte se na mne ,ale moje babička škvařila škvarky ve staré prádelně v příslušenství u domu páč v kuchyni se to nedá. 50 litrů domácího sádla doma je naprosto normální pro ty co vaří normálně a ne na chemických sra...kách z obchoďáku či řepce. A nikdo jsme na to neumřel. Dnes milujeme sterilitu a polovina našich dětí jsou alergici a astmatici...

Sobota, 5. září 2020, 11:05Odpovědět

Alex Van

Muj nazor , urcite nedelal skvarky pro rodinu ! navic v nevyhovujic prostredi ! s tim s inspekci naprosto souhlasim ! Jiste je ze je prodaval ,a to neni pripustne po strance hygieny ! N a druhou stranu souhlasim ze SUPERMARKETY HYPERMARKETY prodavaji neskutecny smejdy v potravinach ! Problem je ze maji penize , ktere pouziji ,pri kontrole ! Skoda ze nevyrabel skvarky v hygienickych podmikach ! rozhodne jsou lepsi nez , v obchodech !

Sobota, 5. září 2020, 11:03Odpovědět

Pseudonymous Georgevič

Fízl,udavač,inspektor,prokurátor,soudce,žalobce,ouředník,právník,likvidátor,exekutor.... takových hnusáků máme spoustu, chamraď! Nestačí jim, diskriminovat malé a střední podnikatele a hlídat monopol korporátním sviním, oni už lezou lidem i do garáže a pod pokličku... Nechutná chamraď.. ono dokud u nás není hanba být fízl,nebo ouřada, bude zle.. Brzo ale lidé (i ti prostátní) pochopí, že tito parazité jsou ještě většími zloději, než zloději a navíc jsou za to svinstvo i placeni... hnus.. V anarchii by bylo lépe!

Sobota, 5. září 2020, 09:51Odpovědět

Pseudonymous Georgevič

Kdo chce mít jistotu, může si koupit v supermarketu svinstvo plné dusitanů a jedovatých aditiv. Já bych si klidně tyhle škvarky z garáže dal... V těch státem posvěcených výrobnách to bude dost možná obdobné,možná i horší (tam použijí i závadné maso, vše samozřejmě z celoživotně týraných zvířat krmených kdovíčím, ono se to v tom množství ztratí a komu na tom záleží, akcionářům?Ti mají zisk..spotřebiteli?Ten má skvělou cenu? Likvidační pokutu by měli dostat všichni paraziti ouřednický za to, že dejchaj, ne někdo, kdo vyrábí škvarky!

Sobota, 5. září 2020, 09:40Odpovědět

Michal Tojefuk

1984

Sobota, 5. září 2020, 09:36Odpovědět

Dála Zíta

Nelegální dělat si domácí škvarky z vlastní zabijačky samozřejmě není, je to nelegální tehdy, pokud máte ilegální výrobnu, kupujete surovinu a vyrábíte je s úmyslem uvádět je na trh. Pak je výroba v nevyhovujících hygienických podmínkách bez povolení poměrně velký problém. Díky bohu za inspekci, která tyhle podnikavce odhaluje a likviduje.

Sobota, 5. září 2020, 09:19Odpovědět

Angus Young

Tak vyrábět škvarky po domácku určitě není zakázané, Ovšem k prodeji pro veřejnost musí být dodržena hygiena daná předpisy, ve vlastním zájmu spotřebitelů. Nevím, proč se tu někteří rozčilují. Pokud Vám chutnají škvarky ze země z garáže, kde po nich přes noc běhají myši a kdoví co tak, dobrou chuť.

Sobota, 5. září 2020, 09:19Odpovědět

Karel Flanderka

fascinující ukázka debility či idiocie,ať jsem, byl nekomunista tak takový kurvy nebyly,inspektoři je hravě strčili do kapsy.

Sobota, 5. září 2020, 08:13Odpovědět

Ivo Škapa

Víte, jak těžké je pro inspektory vykázat nějakou činnost v období, kdy všechny domácí palírny jedou na plný výkon? :D

Sobota, 5. září 2020, 08:03Odpovědět

Petr Nisler

Tohle už je přehnané. Prokázali inspektoři ve výrobcích nebo surovinách salmonelu, tyfus nebo jiné běhavkové iniciátory? Nepíše se. Domácí zabíjačky, marmelády, zavařeniny aby člověk dělal potají jak za protektorátu. Hlavně že chemicky nadopované produkty z velkovýroben jsou OK...

Sobota, 5. září 2020, 07:50Odpovědět

Veronika Kubicová

No jeto hnus kam jsme s tou svobodou dospěli!!! Bylo by třeba zase ty úředníky vyházet z oken.Za chvíli bude trestné i zavařovat okurky doma.

Sobota, 5. září 2020, 05:59Odpovědět

Jan Hank

Nelegální co?,dobře vidím?.Dělat škvarky je nelegální?,a odkdy?A prdnout si můžu?,nebo je to taky nelegální?Vy,se mi snad zdáte,to je k neuvěření !

Sobota, 5. září 2020, 01:46Odpovědět

Inspektoři odhalili v garáži u Brna nelegální výrobnu škvarků  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.