Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladý muž ztratil peněženku. Nálezce mu začal vybírat peníze bezkontaktní kartou

Na břeclavské policisty se obrátil čtyřiadvacetiletý muž. Pár dní zpátky ztratil ve městě peněženku s platební kartou. Celou věc však začal opravdu řešit až poté, co mu na mobilní telefon začaly chodit kontrolní SMS k povolení transakcí.

Při prověrce svého účtu pak muž přišel na to, že nepoctivý nálezce jeho platební kartu několikrát použil k platbám menších obnosů, ke kterým nepotřeboval PIN. U dalších již úspěšný nebyl.

Neznámý nálezce je nyní podezřelý z neoprávněného opatření platebního prostředku a v případě vypátrání může mu hrozí až na dva roky vězení.

„V případě ztráty platební karty neprodleně informujte svoji banku a zažádejte si o blokaci svého účtu proti zneužití. Jedině tak se vyhnete možným platbám nebo jiným transakcím cizí osobou," uzavřel policejní mluvčí Petr Zámečnk.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky platební karta, krádež, policie, peněženka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Muller

NEJHORŠÍ JE KDYŽ ČLOVĚK ZTRATÍ OBČANKU A I KDYŽ ČLOVĚK TU ZTRÁTU IHNED NAHLÁSÍ TAK PŘESTO TEN KDO MU JI UKRADNE NA SE NA JÍ PROKAZUJE REVIZORŮM PŘI JÍZDĚ NA ČERNO MHD A REVIZOR KDYŽ JEDE BEZ POLICAJTŮ TAK NEPOZNÁ JESTLI JE TA OBČANKA PRAVÁ NEBO KRADENÁ

Úterý, 1. září 2020, 19:10Odpovědět

Josef Volfík

To se může stát každému, proto nenávidím ty IN magory, kteří platí jen a jen kartou. Já ji mám také, neříkám, ale jsem si průšvihů se ztrátou vědom. A kecy o lajdákovi jsou přesně toho typu magorů. Mně dejme tomu ráno někdo nějak ukradne kartu (nebo ji zapomenu, ztratím) a nevšimnu si toho. Jak mám volat do banky, když o ztrátě nevím? Navíc kdekdo furt žije srostlý s mobilem. Proč? Ale je to IN. V levé ruce hambáč, v druhé ruce chytrý mobil. Tak jsem vyzbrojen do světa. Poblil bych se z toho.

Úterý, 1. září 2020, 16:25Odpovědět

Petr Ševčík

Minimálně to byl lajdák. Pokud ztratím kartu a zjistím to hned, volám do banky. Když to zjistím doma, sám si ji zablokuji.

Úterý, 1. září 2020, 16:06Odpovědět

Mladý muž ztratil peněženku. Nálezce mu začal vybírat peníze bezkontaktní kartou  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.