Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně se střílelo. Majitel obchodu zastavil zloděje plynovkou, teď ho možná čekají tahanice s policií

V Brně Králově Poli se dnes odpoledne střílelo, majitel obchodu zastavil zloděje na útěku střelbou z plynové pistole do vzduchu. Zloděje policie zadržela. Majitel obchodu však podle policistů střelbou na veřejnosti taktéž překročil zákon.

Policie přijala na tísňové lince oznámení o střelbě ve Štefánikově ulici krátce po 17:00. „Přijali jsme oznámení, že se v ulici nachází muž, který má manipulovat a střílet z krátké střelné zbraně. Na místo jsme vyslali několik policejních hlídek, které následně zjistili, že se jedná o majitele obchodu, který pronásledoval pachatele krádeže," uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Údajný zloděj se zbožím utíkal a majitel obchodu jej chtěl zastavit. „Vzhledem k tomu, že pachatel nerespektoval pokynu k zastavení, tak jedenkrát vystřelil do vzduchu z plynové pistole. Pachatel se poté zastavil a vrátil mu odcizené zboží," uvedl Vala.

Majitele obchodu možná čekají tahanice s policií

Podezřelého policie zadržela. Zjistila, že byl v minulých třech letech pravomocně odsouzen za krádež. Z krádeže je nyní také podezřelý, šlo o zboží za zhruba 3000 korun.

Policie ale bude podle Valy také prověřovat, zda se protiprávního jednání nedopustil i majitel obchodu, protože na místě veřejně přístupném manipuloval a střílel z krátké střelné zbraně, byť šlo jen o takzvanou plynovku.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, PČR

Štítky střelba, Brno, královo pole, štefánikova, obchod, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

Majitel obchodu má štěstí, že se nepokoušel zloděje ještě vyfotit. Protože u toho kdyby byl policií přistižen, střílelo by se po něm.

Středa, 5. srpna 2020, 05:52Odpovědět

Pavel Matuška

Doprdele, jak se máme bránit, když zloděj je vždy generál. Stíhat někoho kdo chránil svůj majetek i když výstřelem varovným, tak běžte páni zákonodárci do řiti.

Úterý, 4. srpna 2020, 22:12Odpovědět

Luboš Kalina

Jestli budou soudně stíhat někoho,kdo chránil svůj majetek,tak jen potvrdí,jak zhovadilé zákonodárství v tomhle státě tu je...KOCOURKOV!

Úterý, 4. srpna 2020, 20:27Odpovědět

Vaclav Chmelicek

Co chcete prověřovat? Hlavně že pomáhat a chránit! Škoda jen že nejsme v tomto směru jak v USA,tam by bylo po problému!!!

Úterý, 4. srpna 2020, 19:34Odpovědět

V Brně se střílelo. Majitel obchodu zastavil zloděje plynovkou, teď ho možná čekají tahanice s policií  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.