Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Policie pátrá po zloději kol. Během vteřiny přestřihne zámek a na kole ujede

Příchod pěkného počasí vylákalo mnoho cyklistů na své vyjížďky. Na kolo si ale chtějí vyjet i ti kteří žádné nevlastní, rozšířil se proto i nešvar krádeží kol. Naneštěstí tento nelichotivý vzestupný trend zaznamenali i brněnští policisté. Kola jsou v takové oblibě, že en na začátku roku museli muži zákona řešit 230 případů krádeží. 

I koronavirová epidemie hraje v situaci významnou roli. Bicykly jsou na současném trhu velmi žádané zboží, které je však kvůli pozastaveným výrobám a komplikovaným dovážkám také zboží nedostatkové. Zloději se tak soustředí na jakákoli kola, která u sebe nemají svého majitele. Samotná krádež pak trvá sotva pár sekund. Pokud chcete s klidným srdcem svůj bicykl třeba jen na chvilku opustit z dohledu, bez pořádné investice do solidního zabezpečení se prostě neobejdete.

Krádež zaznamenala kamera

Typický příklad natočila kamera v Brně. Dva cyklisti si kola odložili ke stojanu, kam zloděj přišel a během nepatrné chvíle také odešel s bicykly za 13 tisíc korun. Pachatel zcela jednoduše přestřihl zámky, které kola měly chránit. Policisté teď po pachateli pátrají. V době činu byl hledaný muž oblečený do červené mikiny s kapucí přes hlavu. Dále měl na sobě riflové šortky a na očích měl nasazeny sluneční brýle.

„Na překonávání zámků pak pokaždé použil štípací kleště, které měl před činem uschované pod oblečením. Víte, o koho se jedná? Pomozte nám ho dopadnout. Máte-li o něm nějaké informace, volejte tísňovou linku 158.“ doplnil policejní mluvčí Petr Vala.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky zloděj, kolo, policie, pátrání, video, foto, zámek, krádež, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/VIDEO: Policie pátrá po zloději kol. Během vteřiny přestřihne zámek a na kole ujede  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.