Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Muž vytrvale mlátil a týral svou ženu. Našla odvahu a zavolala policisty, ti ho vykázali z domu

Nadávky, ponižování, psychické týrání, bití. Tohle vše si musela vytrpět žena z Hodonínska, kterou dlouhodobě týral její manžel. Žena nakonec la odvaha a obrátila se na policisty. Ti muže vykázali na 10 dní z domu. O možném prodloužení vykázání pak rozhodne soud.

Policisté proti muži zahájili trestní řízení za týrání osoby žijící ve společném obydlí. Žena od svého muže slýchala nespočet nadávek, ponižování, čelila psychického nátlaku a nechybělo ani fyzické násilí.

Vše vyvrcholilo ve chvíli, kdy muž začal manželku bít pěstmí do hlavy. Žena poté vyhledala pomoc a vše oznámila na policii. „Policisté celou věc prověřují jako podezření z trestného činu a násilného muže na dobu 10 dnů vykázali ze společného obydlí. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí až osm let odnětí svobody," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Podle policistů není tento případ zdaleka ojedinělý. Policie má přitom účinný prostředek, jak ženám minimálně v prvních dnech výrazně pomoci. „Policisté mohou vykázat násilnou osobu na 10 dnů z obydlí," doplnil Zámečník. Tuto lhůtu pak může prodloužit soud.

„Další životní kroky jsou však na ohrožené osobě. Pomoci jí mohou neziskové organizace zabývající se problematikou domácího násilí," uzavřel Zámečník. Obětem domácího násilí se v česku věnuje řada organizací. Jejich výčet, stejně jako kontakty na ně, lze najít na stránkách ministerstva vnitra.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky domácí násilí, hodonínsko, bití, manželka, manžel, vězení, okres Hodonín, dům, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž vytrvale mlátil a týral svou ženu. Našla odvahu a zavolala policisty, ti ho vykázali z domu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.