Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Urnu, kterou našli brněnské děti v řece, někdo ukradl pozůstalé a pak zahodil do řeky

Na začátku června vylovila partička dětí v Brně z řeky Svratky zvláštní předmět. Děti nakonec zjistily, že tajemná nádoba je vlastně urnou s ostatky zemřelého člověka a předali ji strážníkům. Případ má nyní dohru. O urnu se díky medializaci přihlásila paní, ostatky patří jejímu zemřelému příbuznému.

Žena přišla o urnu během stěhování. Uložila ji do kravbice spolu se starými stolními hodinami. V nestřežené chvíli však krabici během stěhování ukradl zatím neznámý zloděj.

Čtyřiasedmdesátiletá žena si pak všimla zprávách v médiích a vydala se na služebnu strážníků. „Žena předložila potřebné doklady, v nichž bylo uvedeno i správné evidenční číslo vyražené do štítku na urně. Strážníci jí tedy nález ihned vrátili," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Zloděj, který urnu ukradl a zahodil, má dvojnásobný problém. „Osoba, která urnu ukradla a zahodila, je kromě majetkového přestupku podezřelá i z porušení zákona o pohřebnictví," uzavřel Ghanem.

Ohodnoť článek

Foto MP Brno

Štítky urna, děti, řeka, vdova, krádež, strážníci, Brno, Svratka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Urnu, kterou našli brněnské děti v řece, někdo ukradl pozůstalé a pak zahodil do řeky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.