Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Celý život šetřili a naspořili si milion. Zlodějky jim je ukradly během minuty

Celý život šetřili, teď jim zbyly jen oči pro pláč. Manželům z brněnské Líšně se vymstila důvěra ve dvě ženy, které potkali na chodbě. Pod záminkou kontroly vody se dostaly do bytu, kde našly téměř milionové úspory.

Dvě podvodnice potkali postarší manželé při návratu z nákupu ve společných prostorách jejich bytového domu. Ženy se s nimi daly do řeči a přesvědčily je, že přišly kontrolovat vodu. Manželé uvěřili a pustili ženy do bytu.

Jedna z podvodnic upoutala pozornost manželské dvojice hovorem během fingované kontroly, zatímco druhá jim prohledávala byt. A bohužel byla úspěšná. Podařilo se jí nalézt místo, kde měli manželé uložené úspory. Zlodějky si tak přišly na téměř milion korun. Po krádeži se z bytu rychle a nenápadně vytratily.

„Vpuštění cizí osoby do bytu je vždy velmi riskantní, pamatujte na to, než někomu otevřete dveře. Mnohé záležitosti lze bezpečně vyřešit přes okno, nebo jen přes pootevřené dveře na bezpečnostním řetízku," varuje policejní mluvčí David Chaloupka.

„Nenechte se ošálit ani tím, když vás bude někdo oslovovat jménem a bude o vás vědět různé informace. Pachatelé se tak snaží získat vaši důvěru a vás zbavit ostražitosti," uzavírá mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky krádež, milion, Líšeň, kontrola vody, podvodnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celý život šetřili a naspořili si milion. Zlodějky jim je ukradly během minuty  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.