Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nezvěstného muže hledalo dva dny více než 40 policistů. Nechal dopis na rozloučenou a zmizel

Nešťastný muž se rozhodl manželskou krizi vyřešit po svém. Napsal několik dopisů na rozloučenou a náhle zmizel. Jeho žena se ho s policisty marně snažila několik hodin najít, ale muž nebyl k nalezení. Až druhý den se krátce objevil doma a zase odešel. Tentokrát už ale byli policisté úspěšní a muže v pořádku přivedli zpátky domů.

Ve středu večer se na Vyškovsku udála velmi náročná akce. Z menší obce tady volala na tísňovou linku vystrašená žena, která měla velký strach o svého manžela. V manželství jim delší dobu probíhala krize, kterou se její muž rozhodl řešit velmi smutným způsobem. Nechal jí několik dopisů na rozloučenou a pak se přestal ozývat. 

Ačkoli čekala, že se večer její manžel vrátí domů, nestalo se tak. Žena proto obvolala nejbližší rodinu a poprosila kamarády, aby prošli obvyklá místa, protože musela zůstat doma s malými dětmi. Na pomoc jí proto přispěchali policisté, aby zahájili pátrání. 

Hlídky oslovily starostu obce i záchrannou službu, ta ho totiž mohla hospitalizovat. Muž ale nebyl k nalezení a auto i motorky nechal doma. Neměl u sebe ani mobilní telefon. 

Muž nebyl k nalezení

„Z Brna přijela Speciální pořádková jednotka a psovod a v noci se rozjela pátrací akce. Znovu jsme s časovým odstupem prověřili, zda muž neleží v některé nemocnici a to i v okolních krajích. Z poznatků, které jsme měli, vyplývalo, že by muž mohl být intoxikován alkoholem.“ popisovala událost policejní mluvčí Alice Musilová.

Pohřešovaného nebylo stále možné najít, proto policie povolala i vrtulník s termovizí a do pátrání se pustilo víc než 40 policistů. Prohledávali místo bydliště, okolní vesnice, dům i okolí, kde nezvěstný muž bydlel předtím i město Vyškov, kde v pátrání pomáhali i místní strážníci. Pátrací akci ale po několika neúspěšných hodinách odvolali. 

Pátrací akce byla nakonec úspěšná

Hned druhý den v šest hodin ráno se na linku znova obrátila nešťastná manželka, která policistům oznámila, že se její muž krátce objevil doma, ale nereagoval ani neodpovídal na dotazy a zase zmizel. Vyškovští policisté se proto znova dali do pátrání, až otce dvou dětí konečně našli. 

„Přivolaná hlídka vyškovských policistů ihned vyjela do obce a po chvíli muže nalezla v jedné z částí rozlehlé zemědělské usedlosti, která již byla v noci pečlivě propátrána. Policisté přivolali lékaře k posouzení mužova zdravotního stavu. Ten neshledal nutnost muže hospitalizovat a ponechal jej v domácí péči.“ uzavřela případ Alena Musilová. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky nezvěstný, muž, policie, pátrání, dopis, vyškovsko, okres Vyškov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezvěstného muže hledalo dva dny více než 40 policistů. Nechal dopis na rozloučenou a zmizel  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.