Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Policisté v pondělí na Pomněnkový den pátrali po dvou ztracených dětech, obě šťastně našli

Na Pomněnkový den vyjelo hned několik desítek policistů pátrat po dvou ztracených dětech. Mladou dívku s úzkostmi hledali celý den až do večera, obě pátrání nakonec dopadla šťastně.

V pondělí, na Mezinárodní den pohřešovaných dětí, dostali policisté hlášení o dvou ztracených dětech. V dnešní době některé děti nemají dostatečné životní zkušenosti a k překonávání nesnází tak volí často cestu útěku, proto muži zákona nebrali tato ohlášení na lehkou váhu. Pátrání v takzvaném Pomněnkovém dnu nakonec dopadl šťastně a ztracené děti se našly. Dramatické však bylo hledání dívky, která trpí úzkostnými stavy.

Časně ráno beze stopy zmizela a několik hodin o sobě nedala nikomu vědět. Do akce se okamžitě zapojilo přes 30 policistů, s pátráním pomáhali i psovodi a policejní vrtulník. Veškeré vynaložené úsilí nakonec přineslo své ovoce a dívku po několika dlouhých hodinách dubňanští policisté našli a předali do péče zdravotníkům. 

„Žádáme všechny občany, nebuďte k dění ve svém okolí lhostejní a všímejte si opuštěných dětí! Získané poznatky od veřejnosti jsou totiž pro policisty mnohdy klíčové.“ uvedl tiskový mluvčí Petr Vala. 

Pomněnkový den se v Česku slaví už od roku 2004, připomínáme si tím 25. května 1979, kdy v New Yorku zmizel po cestě do školy šestiletý chlapec. V roce 1983 jej tehdejší americký prezident označil za Den pohřešovaných dětí a v roce 1986 se začal připomínat jako mezinárodní. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, Brno, děti, pátrání, Mezinárodní den pohřešovaných dětí, Česko, New York

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté v pondělí na Pomněnkový den pátrali po dvou ztracených dětech, obě šťastně našli  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.