Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Osmdesátiletá paní odešla v noční košili brzy ráno z domu, pátrali po ní psi i vrtulník

Včera ráno se ze svého domu ztratila téměř osmdesátiletá paní. Její rodina kontaktovala policii poté, co ji nenašla ani doma ani na žádném známém místě po vsi. Lehce podchlazenou a jen v noční košili ji našli policisté v zahradách u rodinných domů.

Více než desítka policistů včera pátrala v Kožušicích po starší ženě. Seniorka svůj dům opustila okolo šesté ranní a na sobě si pravděpodobně nechala jen noční košili. O téměř osmdesátiletou paní začali mít strach její příbuzní a zavolali proto na tísňovou linku, když ji nikde na obvyklých místech po vsi nenašli. 

Ačkoli je paní pohyblivá, rodina o ni měla strach hlavně proto, že bývá zmatená a špatně se orientuje v čase i prostoru. Paní začali hledat i místní sousedé, policisté nechali pátrání vyhlásit také místním rozhlasem. Na pomoc přijeli policisté nejen z Vyškovska, ale se svými psovody se do akce zapojili i dva policisté se psy ze sousedního Zlínského kraje. Ze vzduchu se pak nešťastnou seniorku snažil najít i policejní vrtulník. 

Po desáté hodině měla pátrací akce konečně šťastný konec a paní našli v blízkosti rodinných domů se zahradami. Ačkoli seniorka neměla žádné zranění, mohla být kvůli nízkých ranním teplotám podchlazená, policisté ji proto pro jistotu předali posádce záchranářů.  

„Pokud postrádáte blízkou osobu a bez úspěchu prověříte obvyklá místa, kde by mohla být, neváhejte a kontaktujte tísňovou linku policie. Nečekejte dlouhé hodiny nebo nepátrejte dlouhou dobu sami. Čím dříve přivoláte pomoc, tím je větší šance na její nalezení.“ dodala mluvčí policie Alice Musilová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky seniorka, pátrání, dům, noční košile, policie, okres Vyškov, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmdesátiletá paní odešla v noční košili brzy ráno z domu, pátrali po ní psi i vrtulník  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.