Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lesnímu dělníkovi zloděj rozebral celý stroj. Ukradl vybavení včetně součástek za půl milionu

Lesní těžařský stroj neznámý pachatel doslova oholil. Z kabiny ukradl všechno potřebné k chodu stroje a nenechal na místě ani nářadí, náhradní díly a vodící kabely od akumulátorů. Majiteli tak způsobil škodu přes půl milionu, teď mu hrozí až osm let za mřížemi.

Nález z minulého úterý musel pořádně dopálit lesního dělníka, který pracoval s harvestorem v lese nedaleko Rudic. Blanenští kriminalisté totiž nyní vyšetřují neobvyklý případ, kdy dosud neznámý pachatel vykradl těžařský stroj. Z kabiny odmontoval zásadní věci, které stroj uvádí do pohybu, policisté se tedy domnívají, že za krádeží musí stát někdo, kdo je těchto strojů znalý.

Ze stroje zmizela řídící jednotka typu TIER3 včetně příslušenství, elektronickou průměrku zn. John Deer a další vybavení uvnitř stroje (např. pilové řetězy, měřící kolo kácecí hlavice, sadu kulatých pilníků na pilu zn. Stihl a sadu šroubů k hydraulickým hadicím). Zloděj se vybavil  také autorádiem  a osobními věcmi lesního dělníka. 

Poté plynule přešel v obírání z venku. Po rozbití zámku ze skříňky, kterou našel u schůdků do kabiny, si přivlastnil také krabici s nářadím i s náhradními díly k harvestoru. Na svém místě nenechal ani vodící kabely ze dvou akumulátorů. Policisté předběžně vyčíslili škodu na více než půl milionu.  

„V případě dopadení pachateli za trestný čin krádeže vloupáním hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.“ doplnila mluvčí policie Lenka Koryťáková. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pčr

Štítky blansko, dělník, těžařský stroj, krádež, zloděj, policie, Rudice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lesnímu dělníkovi zloděj rozebral celý stroj. Ukradl vybavení včetně součástek za půl milionu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.