Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté na jižní Moravě řeší první krádeže vinné révy

Ačkoliv situace ohledně pandemie na několik týdnů značně stmelila český národ, stále se najdou tací, kteří i za nepříznivé doby škodí ostatním. Jihomoravští policisté například evidují první krádež vinné révy letošního roku. Zatím neznámý zloděj ukradl v Čejkovicích na tři stovky sazenic odrůdy Sauvignon Gris.

Z vinohradu v Čejkovicích zmizely sazenice na přelomu dubna a května. Zloděj, či možná skupina zlodějů ukradla nejdříve zhruba  dvě stě kusů sazenic vinné révy odrůdy Sauvignon Gris.

Pak se na místo vrátili ještě jednou. Během prvního květnového víkendu víkendu totiž zmizelo stejnému majiteli ještě dalších sto vysázených sazenic stejné odrůdy.

Zloděj po sobě zanechal škodu ve výši 16 tisíc korun. „Protože ke krádeži došlo v době nouzového stavu, vztahuje se na jeho pachatele přísnější trestní sazba. V případě dopadení hrozí zloději u soudu až osmiletý trest odnětí svobody," uzavřela policejní mluvčí Alice Musilová.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky krádež, vinná réva, víno, vinohrad, hroznové víno, Jihomoravský kraj, Čejkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na jižní Moravě řeší první krádeže vinné révy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.