Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

VIDEO: Svědek pomohl chytit vyhlášeného brněnského bytaře. Zloděj byl odsouzen už osmnáctkrát

Nenapravitelného brněnského recidivistu pomohla dopadnout šťastná náhoda. Kriminalisté byli sice už známé firmě na stopě, osudná se mu stala ale až poslední krádež. Při jeho dopadení výrazně pomohl duchapřítomný svědek. Ve vězení si zloděj nemusí však nijak zvykat, trestán už byl osmnáctkrát.

Policistům výrazně pomohl očitý svědek krádeže, který muže, o němž měl podezření, že kradl, sledoval. Policistům se pak výtečníka podařilo dopadnout.

Pod tíhou důkazů si pak zloděj pustil pusu na špacír a rovnou se přiznal k několika dalším trestným činům. Poprvé kradl již pár dnů po svém propuštění z vězení, v něm si odpykával trest právě za obdobné krádeže. „Kriminalisté tak obviněnému kladou za vinu především to, že se na území města Brna vloupal alespoň do osmi bytů," uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Do nich se dostával poničením nebo vypáčením dveří. Uvnitř se pak zaměřoval na peníze, šperky a drobnou elektroniku. Za tři měsíce tak způsobil celkovou škodu kolem 70 tisíc korun.

„Kriminalisté obviněnému sdělili podezření z trestných činů krádež, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody," dodal mluvčí. 

„Poněvadž většinu jednání spáchal v době nouzového stavu, nyní mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až osmi let. Policisté navíc na osmnáctkrát trestaného muže dali podnět k podání návrhu na vzetí do vazby, což soud akceptoval," uzavřel Vala.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky bytař, zloděj, svědek, zadržení, krádež, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Svědek pomohl chytit vyhlášeného brněnského bytaře. Zloděj byl odsouzen už osmnáctkrát  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.