Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dva opilí muži ukradli ze čtyřmetrového stožáru českou vlajku, přitom zpívali státní hymnu

Státní svátek na 1. května chtěli oslavit důstojně. Proto si uspořádali mejdánek a poté se - posilnění alkoholem - rozhodli, že své vlastenectví zpečetí získáním státní vlajky. Dva opilí muži se tak v Břeclavi vydali ke státnímu úřadu pořídit si státní symbol.

Navzdory alkoholu nebyla pro muže překážkou ani skutečnost, že vlahjka visela ve čtyřmetrové výšce.  Starší z dvojice totiž pro ni hbitě vyšplhal a pohotově ji hodil svému netrpělivému kumpánovi. J

Svůj heroický výkon navíc završili hlasitým zpíváním státní hymny.  Srdceryvná scéna však skončila s příjezdem policie. To se totiž  hrdinství mužů náhle vytratilo a snažili se z místa nenápadně vytratit. Marně. Přesto však ještě stihli státní vlajku odhodit pod zaparkované auto.

„Avšak ani poté s nimi nebyla rozumná řeč, na řadu tak zákonitě musely přijít donucovací prostředky a převoz na služebnu," uvedl policejní mluvčí Petr Vala. Nyní jim tak za jejich vlastenecký výletík hrozí poměrně citelná pokuta. „Za krádež může totiž správní orgán udělit sankci až do výše 50 tisíc korun," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krádež, vlajka, Břeclav, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva opilí muži ukradli ze čtyřmetrového stožáru českou vlajku, přitom zpívali státní hymnu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.