Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Opilému muži naměřili na záchytce horečku, tři strážníci nyní v izolaci čekají na výsledek jeho testů

Brněnští strážníci včera vyjížděli k muži, který ležel opilý u královopolské zastávky. Muže převezla hlídka na záchytku, kde mu poté výrazně stoupla teplota. Kvůli obavě z možné nákazy koronavirem je nyní trojice strážníků, kteří s mužem přišli do kontaktu, v preventivní karanténě a čeká na výsledky jeho testů.

I zdánlivě rutinní situace se může brněnským strážníkům v době pandemie zásadně zkomplikovat. Hlídka městské policie včera odpoledne vyjížděla k opilému muži, který se válel u královopolské zastávky. Nebyl schopen vstát ani odpovídat na otázky, k místu proto dorazila sanitka záchytné služby. „Trojice strážníků vybavená ochrannými pomůckami včetně respirátorů potom těžce podroušeného muže doprovodila do sanitky," uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci museli k dekontaminaci, nyní jsou v izolaci

Na záchytné stanici ovšem opilému postupně stoupla teplota až na 38,5 stupně. Kvůli možnému podezření z nákazy koronavirem musela trojice strážníků ihned k dekontaminaci. Hasiči jim očistili veškeré oblečení, vybavení i vozidla. Trojice nyní čeká na výsledky mužových testů, do té doby musí být v izolaci od okolí i od vlastních rodin.

„Za dobu trvání pandemie již měla Městská policie Brno v preventivní karanténě přibližně dvě desítky strážníků. U žádné z osob, s nimiž manipulovali, se nakonec naštěstí onemocnění neprokázalo," doplnil Ghanem.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook MP Brno

Štítky nákaza, koronavirus, strážníci, dekontaminace, teplota, opilec, zásad, hlídka, záchytka, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilému muži naměřili na záchytce horečku, tři strážníci nyní v izolaci čekají na výsledek jeho testů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.