Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

VIDEO: Muž zabavil seniorku, žena ji okradla. Policie pátrá po dvojici zlodějů

Blanenští policisté pátrají po muži a ženě, které opakovaně okradli seniorky v blanenských supermarketech. Jejich počínání zachytily bezpečnostní kamery.

Dva případy krádeží se odehrály během února a scénář byl stejný - zatímco si seniorky vybíraly zboží a nevěnovaly dostatečnou pozornost své odložené tašce v nákupním vozíku, navázal s nimi muž rozhovor a tím je zabavil, jeho zlodějská kolegyně pak prohledala odloženou kabelku, vytáhla peněženku a dala se k odchodu. 

Že byly okradené, zjistily seniorky poté až u pokladny, kdy chtěly za nákup zaplatit. V prvním případě přišla osmasedmdesátiletá žena o 1100 korun, platební kartu a osobní doklady. V druhém případě téměř devadesátiletá stařenka přišla o  1600 korun. Policisté nyní po zlodějích pátrají. „Pokud máte informace, které by vedly k odhalení jejich totožnosti či znáte místo jejich pohybu, kontaktujte policisty obvodního oddělení v Blansku na telefonním čísle 974 631 396, popř. linku tísňového volání 158. Děkujeme," vyzvala policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

„Apelujeme zejména na seniory, aby byli nejen při nákupech obezřetní a věnovali tak pozornost svým osobním věcem. V nákupních centrech nenechávejte tašku s penězi volně odloženou v nákupním vozíku. Kabelku nebo tašku přes rameno nenechávejte viset na zádech, ale mějte ji stále na očích a chraňte ji rukama na boku nebo na břiše. Berte si jen tolik peněz, kolik skutečně potřebujete. Peněženku uložte na dno nebo do spodní části kabelky nebo nákupní tašky," upozornila Koryťáková.

Následně radí i případným svědkům krádeže. „Pokud se i přes veškerou obezřetnost stanete obětí krádeže či podvodu, ihned tuto skutečnost nahlaste na linku 158. Snažte se zapamatovat, co nejvíce informací, které by mohly vést ke ztotožnění pachatele. Můžete také požádat svědky událostí, aby byli k dispozici policistům při popisu podvodníků či jejich vozidla. Pro tento případ můžou svědci na místě zanechat svůj telefon a policisté je sami zkontaktují," uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky krádež, Blansko, supermarket, kamery, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž zabavil seniorku, žena ji okradla. Policie pátrá po dvojici zlodějů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.