Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Dvojice agresorů brutálně zmlátila a okradla muže na brněnské Palackého třídě

Brněnští kriminalisté pátrají po dvojici agresivních lupičů, kteří koncem února brutálně zmlátili a poté okradli muže na Palackého třídě. Dva mladíci ve věku mezi 17 až 20 lety způsobili oloupenému škodu přesahující 11 tisíc korun. Hrozí jim až 10 let vězení.

Koncem minulého měsíce doprovodil po společné akci muž svého opilého kamaráda domů, zatím ale netušil, že na svou laskavost doplatí. Na zpáteční cestě byl na brněnské Palackého třídě brutálně napaden dvěma neznámými lupiči. Dvojice s mužem nejprve prohodila pár slov a až poté přišly na řadu dobře mířené pěsti. Napadený se snažil přesile utéct, bohužel však marně. Útočníci muže bleskově dohonili a několika dalšími údery srazili na zem.

Zraněného odvekli, aby ho mohli nerušeně okrást

Zraněného a bezvládného muže odvlekli do temného zákoutí, kde ho mohli nerušeně prohledat. A měli štěstí, protože kromě hotovosti a stravenek získali i zánovní mobilní telefon. Způsobili tak poškozenému celkovou škodu přesahující 11 tisíc korun.

Tento hrůzný případ z konce minulého měsíce prošetřují v současné chvíli brněnští kriminalisté. Mají k dispozici kamerové záznamy, na kterých je zachycen menší z dvojice, jak prohledává odcizenou peněženku.

Oběma mladíkům hrozí až 10 let vězení

První z dvojice je česky hovořící mladík tmavé pleti ve věku kolem 17 až 20 let. Je vysoký zhruba 170 centrimetrů a střední postavy. Oblečený byl do výrazné zeleno bílé větrovky s nápisem Adidas a kapucí. Jeho komplic je také česky hovořící muž ve zhruba stejném věku. Měří asi 180 centrimetrů a je plnější postavy. Oblečený byl do tmavé bundy a modrých riflí. 

V případě dopadení a odsouzení hrozí oběma pachatelům až 10 let vězení.

Policie žádá veřejnost o pomoc při hledání

„Poznáváte je? Víte, kde se nachází? Pokud agresivní lupiče poznáváte nebo víte, kde by se mohli zdržovat, kontaktujte linku tísňového volání 158, případně můžete přímo volat brněnským policistům na telefonní číslo 974 625 823,“ vyzval veřejnost policejní mluvčí Petr Vala.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky krádež, brutální, napadení, loupež, agresoři, dva muži, pátrání, police, věznice, Adidas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/VIDEO: Dvojice agresorů brutálně zmlátila a okradla muže na brněnské Palackého třídě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.