Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zfetovaná cyklistka ujížděla v Brně před policisty po chodníku, batoh měla plný stříkaček s pervitinem

Po chodníku na Palackého třídě se projížděla zrogovaná žena na kole. Poté, co ji policisté chtěli upozornit na její nebezpečné počínání, se jim pokusila ujet. V batohu u ní pak našli stříkačky od pervitinu.

Na Palackého třídě bylo v neděli veselo. Policisté si tady všimli nezodpovědné cyklistky, která si to riskantně pelášila po chodníku. Na přestupek chtěli řidičku kola upozornit, ta se však uniforem lekla. Jakmile stojící policista ženu vyzval, aby zastavila, šlápla do pedálů a začala rychle ujíždět. 

I přesto ji fyzicky zdatný policista po pár metrech bleskově doběhl a chytil. Očividně zdrogovaná žena odmítla test na návykové látky, policistům bylo proto hned jasné, proč se pokoušela ujet. V batohu navíc jako bonus strážci zákona našli několik injekčních stříkaček, některé byly od pervitinu. 

„Hříšnice tak bude muset za své chování počítat s citelným postihem za několik přestupků, neuposlechnutí výzvy úřední osoby, bezdůvodné odmítnutí testu na drogy a neoprávněné držení návykové látky.“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Držení jakéhokoli množství drogy je protiprávní

Policie by v souvislosti s tímto případem chtěla také upozornit na to, že jakékoliv držení drog je nelegální. I malé množství se považuje za přestupek, při větším obsahu držené látky už jde o trestný čin. 

„Namístě je tak potřeba vyvrátit zcela mylné tvrzení, že držení malého množství drogy je legální. V těchto případech může policista takovému hříšníkovi udělit blokovou pokutu až do výše 10 tisíc korun. Jen v minulém roce brněnští strážci zákona takto vyřešili celkem 327 provinilců, z nich 169 byla udělena sankce v celkové částce 300 tisíc korun.“ doplnil Vala.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky drogy, pervitin, Brno, policie, metamfetamin, chodník, batoh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztrosskotanec Ztrosskotanec

Jelikoz 169x1000= 169.000. Takze aby byla dosazena castka 300.000, staci udelit pokuta ve vysi cca 1800Kč. Pekny den.

Středa, 4. března 2020, 06:30Odpovědět

Ztrosskotanec Ztrosskotanec

Jak tak pozoruju, tak tady nekdo neumi asi moc dobre pocitat...

Středa, 4. března 2020, 06:26Odpovědět

Josef Valeška

Jasně je řečeno,že policista může udělit až 10 tis.Jen policista. Je to ale přestupek,takže tam šlo o předání (zřejmě) ke správnímu řízení a tam je flastr až 50 tis. Tak by se dala vyložit ta cifra. Nebo je to blbý překlep?!????????

Středa, 4. března 2020, 03:09Odpovědět

Zfetovaná cyklistka ujížděla v Brně před policisty po chodníku, batoh měla plný stříkaček s pervitinem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.