Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Brněnští strážníci odebrali majitelům zuboženého retrívra. Bez vody a jídla žil ve vlastních výkalech

Podezřením z týrání psa se v tomto týdnu zabývali brněnští strážníci. V řečkovické zahradě našli v kotci obehnaném mříží silně podvyživeného a zuboženého zlatého retrívra. Majitelé psa tvrdili, že je o něj dobře postaráno, jen je prý sešlý věkem. Pejskovi přitom znatelně vyčnívala žebra a nedokázal ani sám chodit.

Strážníci při příjezdu do jedné ze zahrad v Řečkovicích našli zvíře zavřené v silně oploceném kotci. Psovi zřetelně vystupovala žebra, byl špinavý od bláta, kulhal a při chůzi se dokonce i svalil na zem.

U boudy neměl přitom ani misku s krmivem, ani nádobu s vodou. Strážníci našli pouze převržený kbelík, který ovšem podle osloveného svědka ležel na zemi ve stejné poloze údajně už týden.

Strážníci pak podle z údajů v katastru zjistili, kdo je vlastníkem pozemku, a majitele kontaktovali. Ti je pak ujišťovali, že fenku pravidelně venčí a krmí a že je pouze sešlá věkem. Když hlídku pustili na pozemek a otevřeli mříž, strážníci si všimli, že bouda je plná bláta a psích výkalů.

„Kvůli důvodnému podezření z trestného činu přivolali státní policisty a vyšetřovatel celou situaci zadokumentoval. Po odebrání psa ho odchytová služba brněnských strážníků převezla ke smluvní zvěrolékařce městské policie," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.Fenka pak dostala infúzi a její stav se do druhého dne znatelně zlepšil. Odezněl i silný třes způsobený pravděpodobně zesláblostí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky retrívr, týrání, strážníci, záchrana, pes, Řečkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Brněnští strážníci odebrali majitelům zuboženého retrívra. Bez vody a jídla žil ve vlastních výkalech  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.