Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Díky všímavému kolemjdoucímu policisté našli seniora, který se ztratil po cestě na chatu

Velkým neštěstím mohl skončit výlet třiaosmdesátiletého seniora. Vydal se na svou chatu do Bystrce, po cestě však zapadl s poraněným kolenem do bláta a nemohl vstát. Díky všímavému kolemjdoucímu seniora našla policejní hlídka s psovodem.

Velké štěstí v neštěstí měl o víkendu třiaosmdesátiletý senior, který se vydal na svou chatu v Bystrci. Po cestě na své rekreační místo se ztratil a nikdo o něm neměl žádnou zprávu. I vzhledem k jeho věku hrozilo, že by mu pobyt venku v chladné únorové noci mohl být osudný, policisté se proto ihned dali do pátrání. 

Do akce byl povolán i policejní vrtulník s termovizí a psovod. Pátrání v chatové oblasti okolo přehrady však neneslo kýžené ovoce a po seniorovi stále nebylo vidu ani slechu. 

Policistům pomohl všímavý kolemjdoucí

Zlom v pátrání nastal, když se hlídce s psovodem přihlásil šestačtyřicetiletý Brňák, který muže podobného popisu zahlédl. Hlídky se proto vydali směrem, který popsal všímavý pán. 

Chvíli po deváté hodině večerní pak seniora skutečně našli. Po cestě na chatu uklouzl do strouhy vymleté vodou a poranil si koleno, takže se mu v blátivém terénu už nepodařilo vstát. 

„Policisté mu pomohli, a protože byl podchlazený, předali jej přivolaným záchranářům.“ popsal konec nešťastné události policejní mluvčí David Chaloupka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky senior, Bystrc, Brno, chata, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky všímavému kolemjdoucímu policisté našli seniora, který se ztratil po cestě na chatu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.