Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Neznáte tohoto muže? Během veselky na Zelňáku okradl ženu o briliantový prsten

Během listopadu minulého roku využil neznámý zloděj příležitosti a na hromadné veselce na Zelném trhu okradl jednu z žen. Doslova se se všemi bavil, tančil, veselil, nechal se vyfotit, a pak sprostě utekl z ženinou kabelkou, která obsahovala briliantový prsten.

Nejdříve byl sympaťák, pak ho naháněli po Brně

Příležitost dělá zloděje. To je rozhodně motto muže na fotce. Během listopadové veselky na Zelém trhu se lstivě zapojil do veselení, bavil se, zpíval a dokonce i tancoval. Nikomu z přítomných muž rozhodně nepřipadal podezřelý. To se změnilo v momentě, kdy si jedna z tancujících žen ledabyle opřela kabelku o blízký stánek. „Zřejmé nepozornosti tak poberta pohotově využil a v nestřeženém okamžiku kabelku sebral,“ popisuje situaci policejní mluvčí Petr Vala. 

V ten moment se muž, který se s ostatními bavil, změnil na muže, kterého všichni okolo začali nahánět po Brně. Svým pronásledovatelům však natrenovaný zloděj lehce unikl a přineslo to své ovoce. „V kabelce totiž našel vyjma tanečního kostýmu, hedvábných vějířů, tanečních bot, taktéž dva 14 karátové zlaté prstýnky, přičemž jeden z nich byl dokonce osazen briliantovými kamínky a nepozorné majitelce tak nenadále způsobil škodu převyšující částku 27 tisíc korun,“ dodává Vala. 

Chmaták udělal jednu velkou chybu. Během vypočítavého tance se nechal vyfotit

Během svého počínání lstivý lapka udělal jednu chybu. Krátce před krádeží se totiž kolemjdoucími nechal fyfotit. Nyní policie žádá širokou veřejnost o pomoc při zjištění totožnosti muže. 

„Očividně by se mělo jednat o cizince tmavé pleti, který byl ve věku kolem 40 let, vysoký asi kolem 170 cm a byl střední postavy. Špatně česky hovořící muž byl holohlavý a oblečený byl do tmavé bundy a modrých riflí. Víte, o koho se jedná? Ozvěte se na tísňovou linku policie 158, popřípadě se taktéž můžete obrátit přímo na brněnské policisty na telefonní čísle 974 624 439,“ uvádí policie na svém webu. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky prsten, kabelka, veselka, Zelný trh, tanec, krádež, Zelný trh (Brno), policie, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznáte tohoto muže? Během veselky na Zelňáku okradl ženu o briliantový prsten  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.