Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Celníci v sobotu zadrželi u Lanžhota další dva běžence

Minulý týden zadrželi celníci na hraničním přechodu se Slovenskem čtyři nelegální migranty, kteří se snažili dostat do Německa. V sobotu k nim přibyli další dva, jednalo se o mladého Alžířana a Syřana. Muži neměli žádné doklady, mladý muž ze Sýrie měl pouze evidenční kartu ze srbského imigračního tábora.

V sobotu nad ránem se na hranici se Slovenske u Lanžhota celníci objedvili další dva migranty. Čtyři nelegální běženci byli zadrženi na stejném místě minulý týden

V sobotu brzy ráno hlídka celníků procházela parkoviště u dálnice D2 a kontrolovala řidiče a doklady k nákladu u zaparkovaných kamionů. Od zelené hranice se Slovenskem si jeden z celníků všiml přicházet dva muže. Celníci pojali podezření, že by se mohlo opět jednat o nelegální běžence, proto oba muže požádali o doklady. 

Komunikace s nimi však byla velmi složitá, pouze jeden z mužů zvládal základy angličtiny. Oba byli velmi promrzlí, proto jim celníci nabídli horký čaj, aby se zahřáli. 

Postupně celníci zjistili, že se jedná o uprchlíky z Alžíru a ze Sýrie. Alžířan u sebe žádné doklady neměl, Syřan se prokázal evidenční kartou z imigračního tábora v Srbsku. 

„Celníci přes Operační centrum CS ČR zkontaktovali Policii ČR. Hlídka z Odboru cizinecké policie se na místo dostavila přibližně za půl hodiny a muže převzala k dalšímu šetření.“ uvedla mluvčí celní správy Lada Temňáková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto celní správa

Štítky uprchlívi, Slovensko, Česko, Sýrie, Lanžhot, Německo, Policie České republiky, Cizinecká policie, Srbsko, Alžír

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/VIDEO: Celníci v sobotu zadrželi u Lanžhota další dva běžence  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.