Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO/ VIDEO: Policisté chytili na poli u Lanžhota čtyři nelegální běžence. Ptali se na Německo

Při rutinní kontrole vozidel na hranicích se Slovenskem celníci zahlédli v polích pohybující se osoby. Po jejich zkontrolování zjistili, že se jedná pravděpodobně o mladé uprchlíky z Afgánistánu. Mladíci u sebe neměli doklady a hledali cestu do Německa.

V pátek krátce po poledni se hlídka celníků chystala přesunout ze stanoviště nedaleko Lanžhota na jiné místo. Tady se měli opět pustil do kontrolování aut.

Jeden z celníků však před odjezdem v dálce v polích u slovenských hranic zahlédl pohyb. V těchto místech by se obvykle nikdo procházet neměl, policisté se tedy rozhodli, že půjdou skupinu lidí zkontrolovat.

Na místě celníci našli čtyři mladé muže. Mladíci nemluvili česky, jednalo se o cizince bez jakýchkoli dokladů a jediné, co jim bylo rozumět, byl dotaz "Germany?". Hlídka je proto dovedla na pracoviště u dálnice D2, kam zavolali policisty, kteří si skupinku převzali k dalšímu šetření. 

„Jednalo se pravděpodobně o čtyři Afgánce, z toho tři později uvedli, že jsou mladiství a jednomu mělo být 20 let.“ uvedla tisková mluvčí celníků Lada Temňáková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto celní správa

Štítky uprchlíci, Německo, Slovensko, hranice, celníci, Lanžhot, Afghánistán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/ VIDEO: Celníci zadrželi na jižní Moravě čtyři nelegální běžence  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.