Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Řidič dostal na Starobrněnské botičku. I přes vyslovený zákaz nasedl do auta a na Pekařské naboural koš

Dostal botičku a varování, že s alkoholem za volant nesmí, přesto zákaz vědomě ignoroval. Brněnští strážníci v noci na úterý zastavili muže, který naboural koš na Pekařské ulici v Brně. Pár minut předtím ho přitom strážníci varovali, že řídit nesmí.

Auta odstaveného v pěší zóně mimo parkoviště si v noci na úterý všimla hlídka strážníků a nasadila mu botičku. Strážníky ve Starobrněnské ulici pak oslovil třiačtyřicetiletý muž, prohlásil se za řidiče a požádal o odstranění botičky.

Strážníci mu vyhověli a záležitost postoupili do správního řízení. Mužova řeč i pohyby však naznačovaly, že by mohl být opilý. Upozornili ho proto, že pokud je pod vlivem alkoholu, nesmí sednout za volant. Muž strážníky ujišťoval, že má zajištěný odvoz.

Strážníci se s mužem rozloučili, avšak dali signál kolegům z kamerového centra, aby řidiče pohlídali. Neuběhlo ani pár minut a muž opravdu sedl za volant auta a odjel.

Celou dobu ho přitom sledovaly kamery, proto nestihl dojet daleko. Strážníci ho zastavili v Pekařské ulici a ačkoliv jim před pár minutami ukazoval občanský i řidičský průkaz, nyní tvrdil, že doklady nemá. Test na alkohol odmítl.

S autem navíc popojel tak prudce, že naboural do odpadkového koše na chodníku. „Kromě státních policistů tedy strážníci preventivně přivolali i zdravotníky. Lékařka žádné potíže nezjistila a případ si převzala hlídka Policie ČR," uzavřel mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Ohodnoť článek

Foto MP Brno

Štítky botička, starobrněnská, pekařská, alkohol, strážníci, nehoda, Brno, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič dostal na Starobrněnské botičku. I přes vyslovený zákaz nasedl do auta a na Pekařské naboural koš  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.