Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Studentovi vyhrožoval smrtí, aby z něj dostal peníze. Policisté pátrají po dvojici svědků

Zatím neznámý pachatel si vytipoval devatenáctiletého zahraničního studenta, kterého silně chytl za oblečení a vyhrožoval mu smrtí, aby mu dal své peníze. Policisté teď pátrají po dvojici svědků, kteří byli v době incidentu poblíž.

Zloděj se chtěl vydat za moře

Dosud neznámému pachateli se zachtělo na cestu do Londýna, ale chyběl mu k tomu ten nejdůležitější prostředek, peníze. S vidinou sebe v letadle se vydal získat peníze tím nejjednodušším způsobem, a to loupeží. Jako sponzora své cesty si vytipoval zahraničního devatenáctiletého studenta. 

„Mladíka silně chytil za oděv a právě pod legendou cesty do Londýna požadoval vydání peněz. Mladý cizinec v obavě o svůj život raději útočníkovi vydal rovnou několik mincí. Avšak se rychle ukázalo, že výletník v počtech zřejmě nepropadal, neboť pohotově si spočítal, že mu uloupených pár korun na cestu přes průliv nestačí,“ popisuje situaci policejní mluvčí Petr Vala.

K získání větší kořisti studentovi začal hrozit smrtí

K tomu, aby ze studenta dostal více, už použil agresivnější postup. Mladíkovi začal vyhrožovat smrtí a chtěl po něm větší kořist než pár mincí. Studenta si teď radši sám prohledal a nový postup přinesl své ovoce. „V jeho bundě totiž našel mobilní telefon a peněženku s veškerou finanční hotovostí. Případ z posledního listopadového dne minulého roku je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu loupež,“ dodává Vala.

Policisté teď pátrají po dvojici svědků, kteří byli poblíže tohoto incidentu. Tento pár by mohl přispět k objasnění případů. Pokud dvojici z videa níže poznáváte, tak se obraťte na policii nebo přímo na brněnské policisty na telefonní lince 974 625 823.

Muž má mezi pětadvaceti až třiceti lety, vysoký je zhruba 165 centrimetrů, hnědé oči, střední postava a tmavší pleť. „Oblečený byl do černé bundy, černých kalhot a na hlavě měl čepici černé barvy nezjištěnými obrazci. Dále měl špičatý obličej, na pravé tváři v místech spodní čelisti a u koutku rtu měl znaménka velikosti přibližně cca 4 až 5 milimetrů,“ popisuje Vala. S mužem se pohybovala žena vyšší postavy s dlouhými černými vlasy. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky svědci, pátrání, krádež, výhružka, peníze, smrt, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Studentovi vyhrožoval smrtí, aby z něj dostal peníze. Policisté pátrají po dvojici svědků  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.