Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Střelba na Lidické: policisté zatkli dalšího muže. Oba zadržení byli namol opilí cizinci

Brněnští policisté v sobotu zadrželi dalšího muže v souvislosti s páteční střelbou na Lidické ulici. Prvního možného pachatele zatkli už v pátek, našli u něj plynovou pistoli a náboje. V sobotu odpoledne následovalo zadržení dalšího muže, který měl podle informací policistů pobývat na místě v době střelby. Oba muži byli v době zadržení silně opilí. Navíc pochází z ciziny, takže k výslechu musí policisté povolat překladatele.

„Vypátrali jsme sedmatřicetiletého muže, který se pohyboval na místě v době incidentu. Pro jeho silnou podnapilost jsme jej zatím nemohli vyslechnout a zjistit jakou roli v případu případně hraje," informoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Večer před tím zadrželi policisté i jeho údajného kolegu. „Byl agresivní a nadýchal přes tři promile, vyslechneme ho rovněž po jeho vystřízlivění," uvedl Malášek.

Případ policisté zpracovávájí jako výtržnictví ve zkráceném přípravném řízení. „Trest tedy mohl být vynesen v nejbližší době," uzavřel mluvčí.

Policejní akce uzavřela Lidickou

Policisté dostali během pátečního odpoledne oznámení o střelbě. Podle svědectví se měli po jedné z budov na Lidické pohybovat muži se střelnou zbraní. „Policisté okamžitě vyrazili na místo a zajistili objekt i okolí," sdělil  ředitel brněnské policie Martin Kotlan.

Podle něj policisté prohledali celý objekt, sousední domy i okolí. Podezřelé osoby však nenašli. K jejich dopadení došlo až v v páteční večer a sobotní odpoledne. Lidická byla několik hodin během pátečního odpoledne uzavřena pro vešekrou dopravu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky lidická, střelba, uzavírka, zbraň, zadržení, plynová zbraň, cizinci, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střelba na Lidické: policisté zatkli dalšího muže. Oba zadržení byli namol opilí cizinci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.