Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Agresivní manžel pravidelně dvakrát týdně mlátil svou ženu. K tomu ji psychicky týral, hrozí mu osm let vězení

Hodonínští policisté obvinili po vyšetřování muže, který dlouhodobě týral svou ženu. Podle policistů muž ženu fyzicky bil, psychicky týral, chronicky žárlil a vyhrožoval. Servítky si přitom nebral ani před dětmi. Policisté násilníka vykázali na deset dní z domu, nyní mu hrozí vězení.

Týraná žena policistům řekla, že ji muž přibližně dvakrát týdně - zejména po příchodu z hospody - fyzicky napadal a vulgárně urážel. Takových incidentů za dobu společného soužití zažila mnoho a z některých si odnesla i drobná zranění.

Chronické žárlení a domácí vězení

Muž na ni žárlil a obviňoval z nevěry. Kontroloval jí poštu, e-mail a projížděl jí i telefon a opakovaně ji přitom fyzicky a psychicky napadal. Ze žárlivosti jí také zakazoval opouštět dům, stýkat se s kamarádkami apod. Přitom si se svými útoky nebral servítky ani za přítomnosti desetiletého syna.

„Policisté muže zadrželi, po procesních úkonech obvinili a na dobu deseti dnů vykázali ze společného obydlí. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Policisté mohou násilníka vykázat z domu na 10 dnů, na delší dobu pak už jen soud

Podle něj se policisté problematice domácího násilí intenzivně věnují. „Vždy je ale potřeba spolupráce s ohroženou osobou, která musí chtít vypovídat a ustát i případný tlak svého okolí, možná i vlastní stud. Jedině tak se dá situace řešit," prohlásil Zámečník.

Policisté mohou přitom násilníka z domu vykázat maximálně na dobu 10 dnů. „Delší lhůtu může stanovit pouze soud například v rámci předběžného opatření," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ilustrační foto, YouTube

Štítky domácí násilí, hodonínsko, bití, manželka, manžel, vězení, věznice, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soňa Střešovská

děs....

Úterý, 17. prosince 2019, 17:55Odpovědět

Agresivní manžel pravidelně dvakrát týdně mlátil svou ženu. K tomu ji psychicky týral, hrozí mu osm let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.