Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Brněnští strážníci zachránili tříměsíční kotě schoulené na protihlukové bariéře

Celou akci spustila vnímavá žena, která ve čtvrtek uslyšela úpěnlivé mňoukání a všimla si kotěte na protihlukové bariéře v blízkosti Chelčické ulice. Záchrana byla snadná. Strážnice zaťukala na bariéru a koťátko ji velice ochotně skočilo do náruče.

Obě únikové strany pro kotě nebyly bezpečné

Brněnští strážnici ve čtvrtek vyráželi na neobvyklou zachránařskou misi poblíž Chelčické ulice. Na hlídku se obrátila žena, která uslyšela úpěnlivé mňoukáni zhruba tříměsíčního kotěte. Poté si všimla, že mourovaté koťátko stojí na protihlukové bariéře silničního nadjezdu. „Bezradné koťátko mělo na výběr jen ze dvou nezávidění hodných variant, jak se odtud dostat. Zkusit proběhnout mezi svižně projíždějícími vozidly nebo z více než čtyř metrů skočit na druhou stranu,“ upřesňuje citlivě mluvčí bněnských strážníků Pavel Šoba. 

Koťátko samou radostí ze záchrany skočilo strážnici do náruče

Při přijezdu strážníků byla celá záchraná akce poměrně jednoduchá. Zastavili s majáky na rušné ulici a strážnice zaťukala na průhlednou bariéru. Kotě samou radostí v mžiku skočilo do její náruče a tam zůstalo až do přijezdu na služebnu. „Přítulné koťátko následně převzal odchytář a převezl ho do útulku městské policie, kde se mu dostalo další péče. Jak se zvíře na nezvyklé místo dostalo, není jasné,“ dodává Šoba. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MPB

Štítky kotě, protihluková bariéra, záchrana, Strážnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští strážníci zachránili tříměsíční kotě schoulené na protihlukové bariéře  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.