Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Zloděj se vloupal do rodinného domu v Brně. Ukradl klíče a odjel s autem

Velkou škodu napáchal zatím neznámý zloděj, který se v brněnském Králově Poli do rodinného domu, kde našel odložené klíče od auta. Ty si zloděj vzal a otevřel s nimi Volkswagen Touran stojící před domem, s autem pak odjel. V domě na Berkově ulici přitom celou dobu spal sedmasedmdesátiletý majitel.

Vedle auta sebral zloděj ještě několik drobností a aku-řetězovou pilu značky Makita. Drze pak lup naložil do auta a z místa odjel. Zloděj způsobil majiteli škodu za dvě stě tisíc korun.

„V současné době je věc prověřována pro podezření ze spáchání tří trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci," uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Policistům se podařily zajistit kamerové záznamy, které zachycují muže, jak otevírá auto a následně s ním odjíždí. „Žádáme veřejnost o pomoc při ztotožnění svědka na záznamech, neboť by mohl přispět k objasnění tohoto případu. Taktéž pátráme po odcizeném vozidle," uvedl Vala.

„Pokud máte jakékoliv informace, ozvěte se na tísňovou linku 158. Taktéž se můžete přímo obrátit na policisty z obvodního oddělení Brno-Královo Pole na telefonní lince 974 624 712," uzavřel mluvčí.

Foto PČR

Štítky krádež, Brno, auto, rodiiný dům, královo pole, Volkswagen Touran, Makita, rodinný dům

VIDEO: Zloděj se vloupal do rodinného domu v Brně. Ukradl klíče a odjel s autem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.