Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Opilý, bez řidičáku a pod vlivem omamných látek. Policisté řidiči raději zabavili auto

Policisté o víkendu zabavili auto muži, který opakovaně porušoval zákaz řízení. K radikálnímu kroku museli přistoupit poté, co muže již po několikáté chytla policejní hlídka za volantem automobilu a pod vlivem omamných látek.

Policejní hlídka ve Veselí nad Moravou o víkendu zastavila osobní automobil Ford Fiesta. Za volantem seděl sedmatřicetiletý muž se zákazem řízení.

Muž nejenže měl zákaz řízení, ale dechovou zkouškou u něj bylo zjištěno 1,4 promile alkoholu. Policisté se také rozhodli u muže provést test na přítomnost omamných látek, který u něj prokázal přítomnost amfetaminu a cannabisu. „To však zdaleka nebyly všechny prohřešky. Policisté zjistili, že má tento muž uložen zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2020 a že zákaz rozhodně neporušil poprvé. Stejně takto byl kontrolován i o týden dříve a v minulosti také. Vždy pod vlivem alkoholu a drog,“ uvedl tiskový mluvčí PČR Petr Zámečník.

Muž tak ohrožoval nejen sebe ale hlavně další účastníky silničního provozu, proto se policisté rozhodli k radikálnímu kroku a auto mu zabavili. „Předmětné vozidlo na místě zajistili a nechali odtáhnout. Kromě obvinění muže z trestného činu budeme soudu podávat návrh na  propadnutí vozidla,“ dodal Zámečník.

Automobil navíc ani nepatřil opilému řidiči, proto budou policisté také prověřovat majitelku vozdila. Té momentálně hrozí odsouzení za pomoc ke spáchání trestného činu kvůli tomu, že půjčila vozidlo muži, který aktuální není držitelem řidičského průkazu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky drogy, Ford Fiesta, Veselí nad Moravou

Opilý, bez řidičáku a pod vlivem omamných látek. Policisté řidiči raději zabavili auto  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.