Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kvůli nedopalku vzplálo stanové obydlí bezdomovců. Jeden z nich požár nepřežil

Minulý týden zažila skupinka bezdomovců i policejní hlídka doslova peklo. Pravděpodobně od cigaretového nedopalku chytlo stanové obydlí a uvěznilo bezdomovce uvnitř. Jeden z nich plamenům podlehl.

Příběh s neštastným koncem se stal skupince bezdomovců, která nedopatřením zapálilia svá stanová obydlí. Vzplanutí stanových příbytků poblíž nákupního centra v Řípské ulici způsobil pravděpodobně cigaretový nedopalek. Trojici mužů se podařilo před plameny uniknout, policie však dostala informaci o dalších dvou, kteří jsou v ohni uvězněni. 

Policistům se z plamenů povedlo vytáhnout nejprve jednoho dezorientovaného muže. Čtyřiašedesátiletý bezdomovec klečel na kolenou kousek od ohniska požáru a sám se nedokázal dostat do bezpečí. 

Jednoho muže policisté zachránili, druhý zemřel

Z hořícího příbytku pak hlídka vytáhla i osmašedesátiletého muže, který byl ale v bezvědomí. Před ohněm nestihl utéct a plameny jej zasáhly na nohách i trupu. Policisté zraněným poskytli první pomoc a následně je předali do péče záchranářům. Příběh však neměl dobrý konec. 

"Starší muž i přes zdravotníky poskytnutou pomoc následně v nemocnici zemřel." informoval mluvčí policie Bohumil Malášek. 

 

 

Autoři | Foto HZS Jihomoravského kraje

Štítky požár, bezdomovci, policie, smrt, bezdomovec

Kvůli nedopalku vzplálo stanové obydlí bezdomovců. Jeden z nich požár nepřežil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.