Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladý řidič usnul za volantem při cestě z dovolené a zaparkoval auto před policejní stanici

Asi nejkratší cestu k vyřešení dopravní nehody museli dnes ráno urazit policisté z Břeclavi. Přímo před stanicí jim totiž na chodníku boural dvaadvacetiletý řidič.

Jak policisté záhy zjistili, mladý řidič Fordu Focus se vracel z dovolené a únava z dlouhé cesty strávené za volantem se proměnila v mikrospánek.

S autem tak vyjel mimo silnici a „zaparkoval“ přímo na chodníku u vstupních dveří do prodejny. „Můžeme mluvit o velkém štěstí, že tudy v uvedenou dobu nikdo neprocházel," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová. Měření alkoholu i testování drog podle ní dopadlo u řidiče negativně. V autě jely ještě dvě spolujezdkyně, nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Policisté apelují na řidiče, aby nepodceňovali zvýšenou únavu či dokonce ospalost. Mikrospánku předchází problém s koncentrací a řidiči začínají zpomaleně reagovat na okolní podněty. Bohužel jakékoliv varovné příznaky podle policistů většina řidičů podceňuje a v jízdě pokračuje dál.

„Chceme tak varovat hlavně dovolenkové řidiče, kteří se vydávají na dlouhé cesty, aby si uvědomili, že by po celou dobu jízdy neměli podceňovat varovné příznaky únavy, měli by dělat pravidelné přestávky a pokud to situace dovolí, měli by se při řízení vozidla na dlouhé trase střídat," dodala mluvčí.

„Přejeme hodně ujetých kilometrů a hlavně šťastný návrat," popřala Haraštová.

Foto PČR

Štítky mikrospánek, Břeclav, řidič, policejní stanice, únava, Ford Focus

Mladý řidič usnul za volantem při cestě z dovolené a zaparkoval auto před policejní stanici  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.