Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Otec žáka vystřelil v Brně na trenéra plavání, sám ale málem zemřel. Soud otevřel případ střelby na náměstí Svornosti

Krajský soud v Brně se dnes začal zabývat potyčkou před základní školou v brněnských Žabovřeskách. Z pokusu o vraždu a výtržnictví se zpovídá Zdeněk Polák, který loni v březnu vedl do školy své dítě na plavání a dostal se do sporu s trenérem. Polák měl legálně drženou zbraň, podle obžaloby ji použil proti trenérovi, ale netrefil jej.

Trenér pak Poláka odzbrojil a postřelil, také on se bude ze svého jednání zpovídat v samostatném procesu. Polák dnes připustil, že se s trenérem pohádali a nadávali si. Důvody nejsou jasné. Polák se podle svých slov jen snažil, aby vrátná vpustila dítě do školy na plavání, pak ale proti němu vyšel trenér v "bojovém postoji".

Otec žáka začal střílet do vzduchu, pak sám málem zemřel

Polák tvrdí, že začal ustupovat směrem na náměstí Svornosti a nejprve střílel pouze do vzduchu. „Nechtěl jsem jej usmrtit ani zranit, nemířil jsem na něj, se zbraní umím manipulovat, chodil jsem na střelnici a kurzy, kdybych pojal ten úmysl, nenechal bych ho ani k sobě přijít," uvedl Polák. Pro účely svého výslechu si přinesl maketu zbraně a fotopříběh, který má demonstrovat jeho verzi událostí.

Trenér pak muže dostihl a začali se prát. Za nejasných okolností ještě Polák vystřelil, ale nakonec to byl on, kdo utrpěl vážná zranění, trenér měl fyzickou převahu. Záchranáři Poláka odvezli do nemocnice v kritickém stavu. Trenéra policisté na místě zadrželi, nikdo další zraněn nebyl.

„Přiznávám, že jsem se choval vulgárně, myslel jsem, že když mám zaplacený kurz plavání, mám právo, aby mého syna pustili do školy. Stydím se za to," řekl Polák. Úmysl ublížit trenérovi ale popřel. „Byl to on, kdo mě honil a kdo na mě útočil," zdůraznil Polák.

Třiatřicetiletému vývojáři a konzultantovi Polákovi hrozí za pokus o vraždu až 18 let vězení. Obžalobě u soudu bude čelit i trenér, jehož případ však soud otevře později. Za pokus o zabití mu v krajním případě bude hrozit desetiletý trest.

Autoři | Foto Diana D.

Štítky střelba, Brno, náměstí Svornosti, obvinění, vražda, soud, trenér, plavání, Zdeněk Polák, zbraň, Krajský soud v Brně, Žabovřesky

Otec žáka vystřelil v Brně na trenéra plavání, sám ale málem zemřel. Soud otevřel případ střelby na náměstí Svornosti  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.