Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Policisté odhalili varnu pervitinu v centru Brna. Vařiče zatkla zásahovka

Brněnští kriminalisté si připsali další významný úspěch. V létě získali informace o výrobě drog v centru města. Důkladným prověřováním se jim podařilo nashromáždit dostatek informací vedoucí k centru výroby a samotnému pachateli. Na začátku září tak jihomoravská zásahovka nastoupila do objektu v centru města a zatkla notně překvapeného muže, který s rukavicemi na rukou právě vyráběl pervitin.

Třicetiletý Brňan měl při sobě dokonce kradenou pistoli. Na příkazy zasahujících policistů nejdříve neragoval, k poslušnosti ho přiměly až namířené zbraně. „Zadržený byl eskortován na služebnu," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. 

Při následné prohlídce objevili policisté celkem 138 položek spojených s výrobou pervitinu. Šlo o blistry od léků, plastové kanystry, varné sklo, váhy a další nezbytné propriety pro výrobu drogy. Na dvou zapékacích miskách se nacházelo zhruba 600 gramů efedrinu, což je meziprodukt při výrobě pervitinu. Z něho by se podle policistů dalo vyrobit 2 100 běžných dávek pervitinu.

Policisté tak zabavili látky s prodejní cenou zhruba půl milionu korun. „Ve stejnou dobu proběhla i domovní prohlídka v jednom šlapanickém bytě, ve kterém se nacházely dvě ženy. Obě byly vyzvány k podání vysvětlení, což vzápětí učinily. V bytě se našlo i několik krabic s léky ze zahraničí," dodal Šváb.

„Třicetiletému obviněnému a jeho šestadvacetileté známé hrozí za zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy až desetiletý pobyt ve vězení," uzavřel mluvčí. Muž už sedí v policejní vazbě.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky varna, Brno, pervitin, policisté, zásahovka, metamfetamin, výroba, drogy, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté odhalili varnu pervitinu v centru Brna. Vařiče zatkla zásahovka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.