Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Těžce zbitý Ján Sedal opustil po několika měsících nemocnici. Útočník vyvázne bez trestu

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně v srpnu propustila po několikaměsíční hospitalizaci sedmdesátiletého herce Jána Sedala, který se v květnu v Brně stal obětí napadení. Mluvčí nemocnice Petra Veselá uvedla, že pacient byl propuštěn do domácího ošetření. Více k jeho stavu neuvedla. Policie útočníka sice zajistila, ale potrestaný nebude. Podle mluvčího policie Pavla Švába státní zástupce trestní stíhání zastavil pro nepříčetnost obviněného.

Podle informací ČTK skončil muž v odborné péči lékařů. Sedal byl v nemocnici od počátku května, lékaři ho propustili v srpnu. „Po hospitalizaci a úsilí našich zdravotníků byl propuštěn do domácího ošetření," uvedla Veselá. V jakém stavu Sedal byl, ale odmítla sdělit.

Herec po incidentu v ohoržení života. Útočník trestu ujde, nebyl příčetný

Herec byl po napadení v bezvědomí a podle záchranářů ve vážném stavu. Někdejší výrazný představitel HaDivadla podstoupil několik operací a poté byl už mimo ohrožení života. Sedala útočník napadl ve Dvořákově ulici v centru Brna. Policie k tomu tehdy uvedla, že řeší incident dvou mužů, který vyústil ve fyzické napadení. Jeden z nich skončil v nemocnici, druhý ve vazbě a policie ho stíhala.

Trestu útočník nakonec unikne. „Státní zástupce zastavil trestní stíhání, protože obviněný nebyl v době činu pro nepříčetnost trestně odpovědný," uvedl Šváb. Sedal se narodil v Bratislavě.

Většinu herecké kariéry spojil s HaDivadlem v jeho nejslavnější "goldflamovské" éře, v době napadení už v angažmá nebyl. Spolupracoval i s jinými soubory. Objevil se asi ve třech desítkách filmů, například Dědictví aneb Kurvahošigutntág, Díky za každé nové ráno, Hanele, Cesta z města nebo Alois Nebel.

Hrál také v televizních seriálech, v posledních letech například Svět pod hlavou, Bohéma a Vzteklina.

Foto Nová scéna | Zdroj ČTK

Štítky Ján Sedal, herec, Brno, napadení, zlepšení, nemocnice, ohrožení života, útočník, propuštění, policie, Petra Veselá, Pavel Šváb, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžce zbitý Ján Sedal opustil po několika měsících nemocnici. Útočník vyvázne bez trestu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.