Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Agresivní pacient plival na doktory, sestřičky i strážníky

V noci na čtvrtek se na linku 156 ozval s žádostí o pomoc personál nemocnice u svaté Anny. Pacient, kterého dovezla sanitka s podezřením na úraz hlavy, byl agresivní a napadal personál. Vyslána hlídka zastihla šestačtyřicetiletého muže před chirurgickou ambulancí, kde zdravotním sestrám nadával a odmítal se jimi nechat odvézt na neurologické vyšetření.

„Protože vrávoral a byl z něj silně cítit alkohol, zamířil tam v doprovodu strážníků," uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková. Následné čekání na výsledky vyšetření se muži zdálo příliš dlouhé a domáhal se vstupu do ordinace.

Přestože mu personál i strážníci vysvětlili, že musí počkat, zvedl se a chtěl odejít z nemocnice. Když mu v tom hlídka zabránila, začal po strážnících plivat a nadával jim. Jeho agresivita se přitom vystupňovala natolik, že ho museli spoutat.

„Na základě výsledků vyšetření pak lékař rozhodl, že pacient bude hospitalizován. Mužovo chování bude mít ještě dohru u správního orgánu. Je totiž podezřelý ze znevážení úřední osoby a neuposlechnutí výzvy," uzavřela Kadrnožková.

Autoři | Foto ilustrační foto | Zdroj MP Brno

Štítky plivání, pacient, agresor, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní pacient plival na doktory, sestřičky i strážníky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.