Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výstřely a blokáda celé dálnice. Policisté odhalili detaily o dálniční loupeži, hledají tyto svědky

Záhadný případ dálniční loupeže dostává pro brněnské policisty finální obrysy a s prvními informacemi nyí vyšli na veřejnost. Zloději v noci na neděli 22. dubna úmyslně zastavili provoz u Vyškova na dálnici D46 směrem na Olomouc, aby mohli vykrást dodávku převážející peníze. Při přepadení dokonce došlo k výstřelu ze zbraně.

Žádní zranění, žádný lup

„V tuto chvíli můžeme potvrdit, že při zastavení dodávky převážející peníze došlo ke střelbě," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Podle policistů však nebyl při incidentu nikdo zraněn a dokonce nebyl ani odcizen přepravovaný náklad.

Policisté již vyslechli většinu svědků. Chybí jim však ztotožnit a vyslechnout osádku menšího auta (zřejmě Fiat Punto či Ford Fiesta), která mohla mít dobrý výhled na průběh přepadení.

Auto s moravskoslezskou registrační značkou řídil muž, na místě spolujezdce seděla žena. „Informace k jejich totožnosti přivítáme na lince 158," vyzval Šváb.

Noční zastavení provozu na dálnici

K přepadení došlo v noci na neděli 22. dubna na dálnici D46 směrem na Olomouc. Skupina zlodějů zastavila provoz na dálnici u Vyškova, aby mohla o 200 metrů dál přepadnout vůz, který převážel finanční hotovost. Kvůli krádeži a následnému vyšetřování byla dálnice jen částečně průjezdná zhruba až do 9 hodin ráno.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky loupež, dálnice, D46, Brno, svědci, střelba, peníze, Olomouc, Vyškov, Pavel Šváb, Fiat Punto, Ford Fiesta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstřely a blokáda celé dálnice. Policisté odhalili detaily o dálniční loupeži, hledají tyto svědky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.