Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U svaté Anny začalo očkování registrovaných seniorů. Denně dostane vakcínu stovka lidí

Během pondělního rána začali s očkováním seniorů nad 80 let ve Fakultní nemocnici u svaté Anny. Vakcínu dostalo dnes v zařízení 107 seniorů, stejný počet přijde k očkování v úterý. Další dny číslo klesne na padesát, nemocnice musí čekat na další várku vakcín od státu. Všechny termíny k očkování jsou do konce příštího týdne.

Novou dodávku vakcín očekává nemocnice v úterý. „Pokud obdržíme avizované tři tisíce dávek, rozšíříme registr o další místa. Zájem seniorů je velký, všechny termíny, které jsme zatím do konce příštího týdnu uvolnili, jsou již plné,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Vlastimil Vajdák. Kvůli očkování seniorů byla posunuta aplikace druhé dávky zdravotníkům. Měli by ji dostat až v průběhu tohoto týdne.

Lékaři momentálně očkují seniory ve dvou ambulancích. Jedním z očkovaných seniorů byl také jednadevadesátiletý Jan Hrdý z Brna (foto), kterého doprovodil do ambulance syn. „Nikdo mě nemusel přemlouvat, naočkovat jsem se chtěl. Syn pomohl s registrací, která se nakonec povedla jen u mě, u manželky bohužel ne. Ale budeme to dál zkoušet,“ řekl Jan Hrdý s tím, že se po očkování cítí dobře.

Seniory bez registrace poslala nemocnice domů

Po spuštění očkování se vyskytlo pár drobných problémů, všechny souvisely s tím, že se do ambulancí dostavili i senioři, kteří nebyli registrováni a dožadovali se naočkování. Personál nemocnice je bohužel musel poslat domů. „Neregistrované zájemce mimo systém nemocnice naočkovat nemůže a samozřejmě nemá ani personální kapacity na to, aby s registrací příchozím pomohl," uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně pomáhá podle Lipovské i s „mobilním“ očkováním. Mobilní týmy vyrážejí každý všední den do několika zařízení v Jihomoravském kraji. Během pondělí by měly naočkovat celkem 198 lidí.

Na jižní Moravě leží s koronavirem v nemocnice přes sedm set lidí

Podle posledních statistik je s koronavirem hospitalizováno 726 pacientů. Za posledních 24 hodin evidují hygienici evidují 227 nově potvrzených pozitivních případů a 12 úmrtí lidí v průměrném věku skoro 85 let z různých lokalit.
 

Ohodnoť článek

Foto FNUSA

Štítky fnusa, očkování, senioři, fakultní nemocnice u svaté anny, nemocnice, vakcína, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Jan Hrdý, Jihomoravský kraj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U svaté Anny začalo očkování registrovaných seniorů. Denně dostane vakcínu stovka lidí  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.