Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Skokový nárůst koronaviru na jižní Moravě. Za den přibylo 708 případů, patnáct lidí zemřelo

V Jihomoravském kraji za posledních 24 přibylo 708 potvrzených případů nemoci covid-19 a 15 úmrtí lidí s touto nemocí, kteří byli v průměrném věku 80 let. Statistiky uvedla ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. Většinou se denně objevovalo kolem 300 případů, které má nyní za 24 hodin jen Brno. V kraji přibylo i 24 hospitalizací. Celkem je v nemocnici 237 lidí, z toho 29 ve vážném stavu.

Za poslední týden se objevilo 3044 potvrzených případů, nejvíce ve věkové skupině 25 až 34 let a 45 až 54 let. Většinou přibývalo kolem 200 až 300 nových případů denně s výjimkou soboty, kdy bylo přes 800 nových případů. Hygienici to ale přisuzují změně systému v zaznamenávání pozitivních případů. Do víkendu vše vyplňovali ručně, což si žádalo více času, nyní to systém dělá automaticky a vše je rychlejší. Zatímco v předchozích dnech přibývalo jedno až dvě úmrtí za den, nyní je jich 15 za den. 

Nejvíce nových potvrzených případů nákazy přibylo v Brně v počtu 284. Přes stovku případů má okres Brno-venkov a také Hodonínsko. Desítky případů jsou ve zbylých okresech Blanensko, Břeclavsko, Znojemsko a Vyškovsko.

V nemocnici je 237 hospitalizovaných. Z toho je 29 lidí ve vážném stavu, 90 ve středně vážném stavu, 75 má lehký průběh a 43 je bezpříznakových. Podle hygieniků byla na jaro, kdy přibývaly desítky případů týdně, v nemocnici necelá pětina nakažených. Nyní je to kolem tří až čtyř procent všech případů.

Od začátku pandemie je k dnešnímu dni v kraji 8796 potvrzených případů nemoci covid-19. Vyplývá to z webových stránek ministerstva zdravotnictví. Podle hygieniků s nemocí zemřelo 66 lidí v průměrném věku 80 let, vyléčilo se přes 4200 lidí.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, statistiky, úmrtí, jižní morava, Jihomoravský kraj, COVID-19, nemoc, nemocnice, Brno, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skokový nárůst koronaviru na jižní Moravě. Za den přibylo 708 případů, patnáct lidí zemřelo  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.