Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za poslední tři dny přibylo na jižní Moravě 1440 pozitivně testovaných na koronavirus. Fakultní nemocnice omezuje vstup do areálu

Jižní Morava hlásí prozatím nejvyšší přírůstek nakažených. Od pátku do neděle přibylo 1440 pozitivně testovaných lidí. Aktuálně je na jižní Moravě 3384 lidí s pozitivním testem. Oproti dubnu však v přepočtu na počet nakažených vyžaduje šestkrát méně případů hospitalizaci. Fakultní nemocnice v Bohunicích kvůli nárůstu případů omezuje vstup do areálu.

V bohunické fakultní nemocnici je nyní 75 pacientů s koronavirem. Kvůli nárůstu případů v kraji omezí vstup do areálu. Vrátnice z ulice Kamenice budou sloužit pouze pro vjezdy a výjezdy automobilů, nikoliv jako vstup pro pěší. Vstup z Jihlavské ulice bude pouze pro pěší a pouze zaměstnance nemocnice, pro veřejnost bude průchod uzavřen.

Vstup od kampusu z ulice Netroufalky bude oddělen pro veřejnost a zaměstnance a dárce krve. „Měřit se bude teplota pouze pacientům a veřejnosti. Volný vstup mají zaměstnanci a dárci krve. Dárci budou vpuštěni vrátným přímo brankou pro zaměstnance přes vrátnici Netroufalky. Teplotu jim změří až na transfuzním oddělení," uvedla mluvčí nemocnice Veronika Plachá.

Změny čekají i návštěvníky Dětské nemocnice. Vstup do areálu z Černopolní ulice hlavní bránou bude oddělen zvlášť pro zaměstnance a zvlášť pro veřejnost. „Zaměstnanci vstupují levou brankou z pohledu vstupu, pacienti a doprovod vstupují pravou brankou," dodala Plachá s tím, že při zhoršené epidemiologické situaci se začne měřit teplota pacientů i doprovodu termokamerou.

Nejvyšší přírůstek od začátku pandemie, poměr hospitlizovaných nižší než na jaře

Krajští hygienici evidují za poslední tři dny dosud nejvyšší nárůst případů nákazy koronavirem. Za týden přibylo 2273 pozitivně testovaných, z toho 1440 jen za poslední tři dny. 

„Nárůst počtu osob s pozitivním nálezem koronaviru odpovídá komunitnímu šíření viru v populaci tak, jak je známe u jiných respiračních infekcí," uvedla krajská hygienička Renata Ciupek. Podle ní však nemají zdaleka všichni pozitivně testovaní příznaky nemoci covid-19. 

Podle Ciupek vyžadují hospitalizaci zhruba 3% pozitivně testovaných. V dubnu letošního roku to bylo 18%. Největší nebezpečí představuje virus hlavně pro rizikové skupiny.

„S nadcházejícím obdobím zvýšeného výskytu akutních respiračních infekcí nutno chránit zranitelnou populaci před onemocněním respiračními infekcemi, které mohou zkomplikovat jejich základní onemocnění – tj. osoby se závažnými souběžnými chronickými nemocemi a seniory," uzavřela Ciupek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, jižní morava, statistiky, nakažení, hospitalizovaní, Jihomoravský kraj, nemocnice, COVID-19, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za poslední tři dny přibylo na jižní Moravě 1440 pozitivně testovaných na koronavirus. Fakultní nemocnice omezuje vstup do areálu  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.