Počasí dnes22 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Brněnská nemocnice odkládá kvůli nárůstu případů koronaviru některé ortopedické operace

Brněnská Fakultní nemocnice u svaté Anny odkládá část ortopedických operací. Důvodem byl zvýšený počet pacientů, kterým se před operačním zákrokem potvrdil pozitivní test na koronavirus. Odložení operací se zatím týká pouze ortopedického pracoviště. V bohunické nemocnici se podle mluvčího Pavla Žáry žádné odkládání operací zatím nechystá.

Pro pozitivní pacienty, kteří vyžadují zvýšenou péči, byla vyčleněna lůžka a personál na ortopedické jednotce intenzivní péče. Kapacity I. ortopedické kliniky jsou tak omezeny.

„Nyní odkládáme velké operace endoprotéz, a to zejména u pacientů s komorbiditami (současný výskyt více nemocí), abychom mohli operované pacienty co nejdříve překládat z omezené kapacity oddělení JIP a minimalizovali počty odložených operací," uvedl přednosta ortopedické kliniky Tomáš Tomáš.

„Bohužel jsou to obvykle pacienti, kteří na operaci čekají rok i déle. Doufáme, že se epidemiologická situace brzy zklidní a my tyto pacienty budeme moci odoperovat v co nejbližším termínu. Naopak se snažíme neodkládat operace u pacientů, kteří už byli jednou odloženi při jarní vlně epidemie,“ dodal přednosta.

Lékaři podle něj v žádném případě neodkládají akutní operace jako zlomeniny, infekce a stejně tak operace onkologických pacientů.


Na jižní Moravě přibylo za den rekordních 334 případů nákazy koronavirem. Do nemocnice naštěstí musí jen tři procenta nakažených

V Jihomoravském kraji přibylo za posledních 24 hodin rekordních 334 potvrzených případů nemoci covid-19. Nejvíce v Brně, a to 113. Přibylo také jedno úmrtí a sedm hospitalizovaných. Celkem je v nemocnici 85 lidí. Statistiky dnes představila...


„V tuto chvíli odkládáme asi polovinu tzv. velkých operací. Někteří pacienti také sami volají a chtějí termín operace změnit na pozdější dobu, doufají, že za několik týdnů bude epidemiologická situace příznivější. S jistotou teď samozřejmě nikdo nemůže říci, kdy to nastane, věřím však, že všechny pacienty budeme moci znovu kontaktovat a operovat co nejdříve.“ dodal Tomáš Tomáš. 

Ohodnoť článek

Foto FNUSA

Štítky fnusa, operace, ortopedie, koronavirus, pacient, Nemocnice Bohunice, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Tomáš Tomáš, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská nemocnice odkládá kvůli nárůstu případů koronaviru některé ortopedické operace  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.